Onikişubat Avcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Avcılar köyü son dakika gelişmeleri, Avcılar köyüne özgü yemekler, Onikişubat Avcılar köyünün tarihi, Avcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Avcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Avcılar , Kahramanmaraş ilinin Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Avcılar Köyü Resimleri ve Avcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Onikişubat Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Onikişubat Kahramanmaraş Arası Kaç Km? Onikişubat Hava Durumu? Kahramanmaraş Köyleri ve Onikişubat Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Kahramanmaraşlı iseniz Kahramanmaraş Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Kahramanmaraşlı Ünlüler arasında Onikişubat Avcılar Köyünde doğan biri var mı? Onikişubat Doğumlu Ünlüler Kimler?
Avcılar , Kahramanmaraş ili Onikişubat ilçesine bağlı bir köydür.
Mahallenin adının nereden geldiği bilinmemekle(köy ermeni yerleşim yeri) birlikte cumhuriyetin ilk yıllarında Tanır(Şimdi Şahinkaya beldesi) mahallesine Muhal obası iken 1954 yılında yapılan seçimler ile Şahinkayası mahallesinden ayrılmış ve ilk muhtarını seçmiştir. Muhal obasının ismi Avcılar mahallesi olarak değiştirilmiştir. Mahallenin nüfusunun artması sonucu köye bağlı Kapıkaya obası ayrılmak için 1994 yılında seçimle Kapukaya muhtarlığı olarak olarak mahalleden ayrılmıştır.ilk muhtar MEHMET KAYAN.Her iki mahallenin sakinleri birbirlerine akraba olup yayları ortak olarak kullanmaktadırlar.aşağı taraftaki börglüler ise malatya akçadağ(ismet inönünün memleketi)dan gelmiş olup asılları alevi kürttür zamanla asimile olmuşlar ve Sünniliği benimsemişlerdir.
Mahallenin ortasında yaşı tahmin edilemeyen içi çürümüş gövdesinin yarısı sağlam ve ayakta olan çapı 4-5 metrelik çınar ağacı bulunmakta bu Yaşlı çınarın altından su çıkan önünde meydan çeşmesi bulunan tarihi bir çeşmeside bulunmaktadır.
Mahallenin gelenek, görenekleri genelde Ataerkil bir aile yapısına sahiptir ve düğünleri davul zurna ile yapılmakta nadiren mevlütlü düğünler olur düğünlerde Ata Sporumuz olan Güreşi yaptırmak bir adettir, Mahallede imece usulu çalışma halen çiftçilik yapan ailelerde devam etmektedir. yemekleri Yemekleri genelde geleneksel yemeklerden oluşur, Tarhana Çorbası, İçli köfte, Boranı çeşitleri, Domates Böreği, ayrılan yemeklerdendir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Ekenek olarak kullanılacak arazinin kısıtlı ve genelde engebeli arazi olmasından dolayı tarlalarında kurak ekim yapılmakta ve Buğday,arpa,nonut genel olarak ekilmekte ve Yem amaçlı olarak Yonca ve Mısır bitkileri sulak yerlerde ekilmektedir. Fabrika veya işletme olarak bir kuruluş yoktur ancak Mahallenin 2000 yıllara kadar kışlık unlarını karaçallıkta bulunan ve yıkılan Börklüler ailesine ait Su değirmene götürürken buranın kapanmasından sonra elektrik değirmeni bulunan daha uzak yerlere götürmek zorunda kalmışlardır.Mahallenin Tek işletmesi de değişime ayak uyduramadığından kapanmıştır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır.2 adet camiimevcuttur. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. En yakın sağlık ocağı 7 km uzaklıkta bulunan Ilıca kasabasında bulunmaktadır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.Mahallede tüm GSM telefonları çekmektedir.