Op. Dr. Yunus Doğan ”Yarasa Kollardan Kurtulma Yöntemlerini” Anlatıyor !

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Yunus Doğan konu hakkında önemli bilgiler verdi.    Aşırı kilo kayıpları söz konusu olduğunda, uyluklar, karın ve kollar dahil olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde çatlak,...

Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif  Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Yunus Doğan konu hakkında önemli bilgiler verdi.   

Aşırı kilo kayıpları söz konusu olduğunda, uyluklar, karın ve kollar dahil olmak üzere vücudun farklı bölgelerinde çatlak, sarkma gibi deformasyonların olması kaçınılmazdır. Kilo kayıplarında özellikle kollarda “yarasa kanadı” adı verilen görünüm oluşur. Daha sıkı, ince kollara ulaşmak ise ancak kol germe ameliyatı ile mümkündür.

Kol Germe Ameliyatı Nedir?

Üst kolların iç kısımlarındaki sallanan deri (yarasa kolları) görünümünü iyileştirmek amacıyla yapılan cerrahi bir işlemdir. Koltuk altı ile dirsek arasında bulunan bölgedeki fazla yağ ve fazla deri çıkartılarak daha gergin daha sıkı bir kol görünümü kazandırılır.

Kol Germe Ameliyatı İçin Kimler Adaydır? 

Sıkı bir kol isteyen herkese uygulanamaz ama kol germe ameliyatına aday olup olmadığınızı anlamanın bir yolu var. Elinize bir tuzluk alarak bir tabağa tuz dökmeye başlayın, bu hareket esnasında kol deriniz aşağı, sağa ve sola doğru sallanıyorsa ameliyat için adaysınız demektir.

Kol Germe Estetiği İçin Hazırlık Süreci Nasıl Olmalıdır? 

  • Tüm ameliyatlarda yapılması gerektiği gibi sigaranın azaltılması mümkün ise bırakılması olası  komplikasyon riskini azaltacaktır.
  • Kan sulandırıcı ilaç kullanılıyorsa bırakılması gerekmektedir.
  • Ameliyat öncesi varis çorabı kullanmanız gerekebilir buna doktorunuz karar verecektir.
  • Standart ameliyat prosedürlerinden olan ameliyat öncesi (pre-op) kan tahlilleri ve akciğer grafisi çekilecektir.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Koldaki sarkmanın oranına ve deri fazlalığının kalınlığına bağlı olarak ameliyat tekniği değişmektedir.

  • Koltuk altı ile sınırlı bir sarkma var ise koltukaltından yapılacak kesi ile bu sarkıklık giderilir ve iz koltuk altına gizlenecek şekilde planlanır.
  • Dirsekten koltuk altına kadar bir sarkma var ise bu bölgedeki fazla deri çıkartılır ve dirsekten koltuk altına kadar kesi uygulanır.

Her iki ameliyat tekniğinde de cilt altındaki fazla yağ dokusunu çıkartmak için liposuction uygulanmaktadır.

Kol Germe Ameliyatı ile Farklı Bir Operasyon Daha Bir Arada Yapılabilir Mi?

Kol germe ameliyatı ile başka bir operasyonun daha bir arada yapılması elbette mümkündür. Hastalarımız özellikle meme operasyonu ile bir arada istemektedirler. Kişinin ihtiyaçları doğrultusunda karın germe, uyluk germe, sırt germe operasyonlarıyla da kombine edilebilir.

Ameliyat Sonrası Neler Yapılmalıdır?

  • Ameliyat sonrası bakım hastanedeki ve evdeki bakım sürecini içerir. İyileşme sürecinde ağrı yönetimi ve yara bakımı için hastalarımıza verdiğimiz ilaçlar iyileşme sürecini rahat geçirmesine yardımcı olur.
  • Yara bakım yöntemlerine uyulması ise iyleşme sürecini hızlı geçirmenize yardımcı olacaktır. Kesi izlerinde kullandığımız özel krem ve merhemler yara izlerinin kaybolmasını sağlamaktadır.
  • Operasyondan iki gün sonra duş alabilir spor aktivitelerine ise 4 ile 6 hafta sonra başlayabilirsiniz.
  • Ameliyat sonrasında bir süre kolların yukarı pozisyona kaldırılmasını istemeyiz bu nedenle evde geçirilecek zamanda yardımcı olacak bir aile üyesi gerekebilir.
  • Kontrol randevularını aksatmamanız iyileşme sürecini doktor kontrolünde geçirmenizi sağlayacaktır.(BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı) 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

20 Bin Diş Hekimi Atama Bekliyor
Sigara İ̇çmek Akciğer Kanseri Riskini 30 Kat Artırıyor
Ege Üniversitesi Hastanesi’nde Böcek Skandalı
Diş Hastaları Mağdur Oluyor!
Kamu Diş Hekimlerinin Şartları İ̇yileştirilmeli