Ordu’da Hayvancılık Hareketlendi

Ordu'da Genç Çiftçi Projesi kapsamında 205 gencin hayvancılık üzerine tesis kurduğu açıklandı.

Ordu'da Genç Çiftçi Projesi kapsamında 205 gencin hayvancılık üzerine tesis kurduğu açıklandı.

Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kemal Yılmaz, Bakanlık tarafından 2016 yılında başlatılan Genç Çiftçi Projesi'nin Ordu'nun hayvancılık alanına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Yılmaz, "Proje kapsamında 30 bin TL hibe karşılığında 122 genç çiftçiye her bir işletmeye 6'şar adet olmak üzere toplam 732 büyükbaş hayvan, 47 genç çiftçiye her bir işletmeye 40'ar adet olmak üzere toplam bin 880 küçükbaş hayvan, 29 genç çiftçiye her bir işletmeye 40'ar adet olmak üzere toplam Bin 160 arılı kovan ve ekipmanları ile 7 genç çiftçiye 500'er adet kanatlı hayvan temin edildi. Teslim edilen bu hayvanlar karşılığında toplam 205 genç çiftçimize uyguladıkları hayvancılık projeleri karşılığında 6 milyon 150 bin TL'lik hibe uygulandı" dedi.

205 genç çiftçi tesis kurdu

Mevcut 50 bin hektar mera varlığı dikkate alındığında hayvancılık faaliyetlerinin Ordu ili için büyük önem taşıdığını belirten Ordu Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, hayvancılığın geleceği ve sürdürülebilirliği açısından oldukça önemli bir proje olan genç çiftçi projesi sayesinde Ordu'da 18-40 yaş arası 205 gencin hayvancılık işletmesi kurduğuna dikkat çekti.

Yılmaz, şu bilgileri verdi: "Kurulan bu işletmeler hem mevcut hayvan sayılarımızın artmasına hem de ilimizde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. Projenin en değerli tarafı ülkemizde yaşlı kesim tarafından yürütülmekte olan hayvancılık faaliyetlerine genç nüfusun kazandırılmasıdır. 2017 ve 2018 yıllarında da uygulanacak olan proje ile ilimizde tarım ve hayvancılıkla uğraşan genç çiftçi sayısının artmasını hedefliyoruz. Genç çiftçilerin faaliyet gösterdikleri sektörde başarılı olmaları, ekonomik kazanç sağlayarak ilimiz ve ülke ekonomisine katkı sağlamaları ve böylelikle diğer gençlere örnek olmaları amacı ile İl Müdürlüğü olarak her zaman genç çiftçilerimizin ihtiyaç duydukları her konuda onların yanında olacağız."

Hayvancılık gelişiyor

Hayvancılığa verilen desteklerin bunlarla sınırlı kalmadığını belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

"DOKAP illerinde uygulanan ahır yapımına yüzde 50 hibe programı kapsamında ilimizde 32 adet ahır tamamlanmış olup 1 milyon 350 bin TL hibe ödemesi yapılmıştır. 33 adet ahır inşaatı devam etmektedir. Ayrıca yine Bakanlığımız desteklemeleri kapsamında doğan buzağılara ve malaklara 350 TL, anaç koyun ve keçilere 25 TL, arılı kovan başına 10 TL, besilik erkek sığırlara ise 200 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır. Ayrıca dönemler halinde belirlenen fiyatlar doğrultusunda süt üreticilerimize çiğ süt desteklemesi yapılmaktadır. Bakanlığımızca hayvancılık sektörüne verilen bu desteklemelerden ilimiz üreticilerinin azami ölçüde faydalanması için çalışmalarımız devam edecektir."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Online Alışverişlerde Yeni Dönem: Kart Numarası Kalkıyor
FED Faiz Oranını Sabit Tuttu
Trafik Sigortasında Prim Artışı
Makdis Pırlanta 14’üncü Yılında Perakende Ağını Genişletecek
Johnson Health Tech Türkiye’de 3 Markasıyla Büyüyecek