Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, bir yıl içerisinde tamamlayacakları projeler sayesinde kısa sürede Orhaneli ilçesinin turizm merkezi olacağını söyledi. İlçeye 6 kilometre uzaklıkta bulunan Sadağı Kanyonu'nun sadece Bursa'nın değil, Türkiye'nin en önemli kanyonlarından biri olduğunu belirten Başkan Tatlıoğlu, "Kanyonla ilgili çalışmalara geçtiğimiz yıllarda başladık. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü ile BEBKA Kırsal Turizm Projesi gerçekleştirdik ve belediye olarak da önemli miktarda yatırımlar yaptırdık" dedi.
Bursa'nın Orhaneli ilçesi Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, basın mensuplarını misafir ettiği Sadağı Kanyonu'nda İHA'ya açıklamalarda bulundu. Orhaneli Belediyesi olarak doğal güzelliklerin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için geniş çaplı bir turizm projesi hazırladıklarının altını çizen Tatlıoğlu, "6 farklı noktayı kapsayan proje ile bölgenin tanıtılması, ekonomik kalkınma ve çevresel değerlerin korunması amaçlanıyor. Karagöz Mesire Yeri, Sadağı Kanyonu, Gölcük Yaylası, Değirmen Çarkı ve Sinek Kayası bu projemizin gerçekleşeceği alanlar" diye konuştu.
Orhaneli Belediyesi olarak doğal güzelliklerin Türkiye ve dünyaya tanıtılması için geniş çaplı bir turizm projesi hazırladıklarının da altını çizen Tatlıoğlu, "6 farklı noktayı kapsayan proje ile bölgenin tanıtılması, ekonomik kalkınma ve çevresel değerlerin korunması amaçlanıyor. Karagöz Mesire Yeri, Sadağı Kanyonu, Gölcük Yaylası, Değirmen Çarkı ve Sinek Kayası bu projemizin gerçekleşeceği alanlar" dedi.
Sadağı Kanyonu'nu dünyanın 8'inci harikası olarak tanıtan Tatlıoğlu, şöyle konuştu:
"Burası çok önemli bir yer. Kral Hadrianus'un karısının rahatsızlanıp bu sıcak suda şifa bulduğu bir yer. Bu güzellikleri biz turizm alanında insanlarımızla paylaşmak istiyoruz. Burasıyla ilgili projemize devam ediyoruz. Bir yıl içerisinde ciddi bir yere geleceğiz. 6 bölgede programlamış olduğumuz kırsal turizm bölgemizin en önemli ayağı Sadağı Kanyonu projesi. Karagöz piknik alanını da önümüzdeki ay Büyükşehir Belediyesi ihale ediyor. Bir taraftan yenileme çalışmaları, bir taraftan genişleme çalışmaları yapıyoruz. İnsanların gelip daha rahat vakit geçirmeleri için daha geniş, elverişli mekanlar yapmaya çalışıyoruz. Turizmin lokomotifi burası. Tek istediğimiz bu güzellikleri insanlarla paylaşmak."
"Hobi evleri için 2 bin talep ulaştı"
Orhaneli Devlet Hastanesi'nde fizik tedavi bölümü bulunduğunu, termal su gelmesiyle Türkiye'nin her yerinden hasta çekeceklerini ifade eden Tatlıoğlu, "En büyük projelerimizden birisi de kırsal turizm. Yeni yaşam alanları inşa edeceğiz, hobi bahçeleri yapacağız. Şehirde boğulanların hepsini buraya çekmek istiyoruz. Doğanın içinde yeni yerleşim alanları yapmak istiyoruz. Valimizden ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdan görüş aldık. Akademik odaların da görüşlerini alacağız. 5 alan tespit ettik. Burası için 2 bin talep var. 700 metrekare alan arasına tek katlı ev yapacağız. Tavuk, inek, at koyacağız. Yer sahipleri ile görüştük. Ucuz da, pahalı da satmayacağız" şeklinde konuştu.
Gençlere ve kadınlara önem verdiklerini vurgulayan Tatlıoğlu, ilçede yeni bir hayvan barınağı inşa edeceklerini de sözlerine ekledi.
İHA