Ormanların Eli Çamurlu Anaları

Bir yılda 14,5 milyon fidanın yetiştirildiği Elazığ Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde kadınlar aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyor.

Bir yılda 14,5 milyon fidanın yetiştirildiği Elazığ Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde kadınlar aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışıyor.

Türkiye'nin en büyük 5 fidanlığından biri olan Elazığ Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde 3'ü kadrolu, 27'si İş-Kur aracılığıyla çalışan 30 kadın, Elazığ, Malatya, Bingöl, Tunceli, Muş, Van, Bitlis ve Hakkari'de yer alan ormanlara dikilmek üzere karaçam, kızılçam, çınar, dut, meşe, badem, sedir çeşitlerinin yer aldığı 14,5 milyon fidan yetiştiriyor. Fidanlıkta, çalışan kadınlar klasik polietilen tüplere yetiştirme harcı konulmasından tohum ekilmesine, tohumların üzerinin materyallerle kapatılmasından sulanmasına, çimlenen fidanların ot alımından teklemesine kadar bütün işleri yapıyor. Sabah erken saatlerde mesaiye başlayan kadınlar hem çalışıp, hem de sohbet edip, türkü söyleyerek işlerini eğlenceli ve keyifli bir şekilde yapıyor.

20 yıldır bu işi yaptığını dile getiren Anik Kar (65), "Burada tohum ekip fidan yetiştiriyoruz, yaz mevsiminde fidanların otunu alıyoruz. İşimizi seviyoruz, ekmeğimizi bu işten çıkartıyoruz" dedi.

Geçimini fidan yetiştirme işinden sağladığını belirten Beser Kan (59) ise, "İşimi severek yapıyorum. Yazın fidanların bakımını yaparız, ilkbaharda ve sonbaharda ormanlara fidan dikmeye gideriz. Fidanları çocuklarımız gibi büyütürüz" diye konuştu.

"Çocuklarımız gibi yetiştiriyoruz"

İş-Kur üzerinden fidan yetiştirme işinde çalıştığını aktaran Ebru Ayık (31), "Burası çok güzel bir yer, tertemiz. Burada fidanların bakımını yapıyoruz, çamların kökündeki otları temizliyoruz, tohum ekiyoruz, fidan yetiştiriyoruz. Fidanlar çocuklar gibi. Evde nasıl çocuklarımıza değer veriyorsak fidanlara öyle değer veriyoruz. Fidanlara zarar vermemeye çalışıyoruz" ifadelerinde bulundu.

Fidanları kendi çocukları gibi yetiştirdiklerini dile getiren Ebru Genç (39) ise, şunları kaydetti:

"Burada arkadaşlarımızla günümüz güzel ve keyifli geçiyor. Çalışmaya 07.00'de geliyoruz, 17.00 gibi işimizi bitirip, evimize gidiyoruz. Ortamımız çok güzel. Bayanlara yönelik bir iş olduğu için bütün bayanların gelip burada çalışmasını isterim. Buradan olmaktan çok mutluyum."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları