Tekirdağ'da ormanlık alanda yoğun olarak görülen çam kese böceği ile mekanik ve biyolojik mücadele çalışmaları devam ediyor.
Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde, Atatürk Ormanı adıyla bilinen 26,5 hektar yüzölçümündeki, ağırlıklı olarak kızılçam ve karaçam ağaçlarının bulunduğu 580 nolu bölmedeki ormanlık alanda yoğun olarak görülen çam kese böceği ile mekanik ve biyolojik mücadele çalışmalarının devam ettiği bildirildi.
Tekirdağ Orman İşletme Müdürü Mehmet Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Müdürlüğümüzce tüm alanda 2 gün süreyle ilaçlama yapılmıştır. Kullanılan ilaç biyo-larvasit türü biyolojik bir ilaç olup çevreye ve diğer canlılara zarar vermemekte ve kalıntı bırakmamaktadır. İçeriğindeki spor oluşturma özelliğine sahip Bacillus thuringiensis bakterisi, spor oluşumu esnasında protoxin üretmekte ve depolamakta, bu kristalleri yiyen böcekler etkisiz hale gelmektedir. Yaptığımız ilaçlamanın kızılçam ormanlarının en büyük zararlısı olan Çam kese böceği ile etkin bir mücadele yöntemi olduğunu biliyor ve başarılı olacağına inanıyoruz" dedi.
İHA