Orta Doğu’yla Gelişen Ticari İlişkiler Arapça’yı Zorunlu Hale Getirdi

Türkiye'nin son yıllarda Orta Doğu ülkeleri ile geliştirdiği yoğun ticari ilişkiler, Arapça bilen yetişmiş eleman ihtiyacının artmasına neden oluyor.

Türkiye'nin son yıllarda Orta Doğu ülkeleri ile geliştirdiği yoğun ticari ilişkiler, Arapça bilen yetişmiş eleman ihtiyacının artmasına neden oluyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Arapça Dil Eğitimi ve yeni açılan Arapça Mütercim Tercümanlık bölümleriyle bu alandaki önemli açığı kapatma iddiasında.

Daha önceki dönemlerde ihmal edilen Orta Doğu ve Arap ülkeleriyle olan ilişkiler, son yıllarda yeniden ivme kazanmış durumda. İletişim haraçlarında hemen hemen her gün Orta Doğu kökenli firmaların Türkiye'ye gerçekleştirdiği yüksek ücretli yatırımlarla ilgili haberler yer alıyor. Bu durum da piyasada, Arapça bilen nitelikli eleman ihtiyacını doğuruyor.

"Arapça öğrenmeyi öğretiyoruz"

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde yer alan Arap Dili Eğitimi bölümü de bu alanda önemli bir eksiğin giderilmesi noktasında büyük bir fonksiyon üstlenmiş durumda. Üniversitenin Arap dili eğitimi alanında da en yenilikçi çağdaş yaklaşımlar geliştirme kararında olduğunu ifade eden İstanbul Aydın Üniversitesi Arap Dili Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İnayetulla Azimov, "Bölümümüzde Arapçayı yabancı dil olarak edinen ve yabancı bir dil olarak nasıl öğretileceğiyle ilgili formasyona sahip olan öğrencilerimiz, Arapçanın edebi, tarihi, dilbilimsel ve yöntemsel yönleriyle de tanışırlar. Alanlarında eleştirel düşünme becerisi kazanacakları gibi hedef dilde bir metnin nasıl oluşturulacağını öğrenir, kendisini bilim, eğitim, sanat, ticaret ve yayın dünyasına katkı sağlayacak bilgi ve düşünceye ulaşır, özgün ürünler ortaya koyabilecek donanımda yetişir" diyor.

Arapça Mütercim Tercümanlık bölümü açılıyor

Öte yandan İstanbul Aydın Üniversitesi, 2017-2018 akademik yılında bu alanda yeni bir bölümü hizmete alıyor. Yabancı Diller Yüksekokulu bünyesinde açılacak olan Arapça Mütercim Tercümanlık bölümüyle, ekonomi ve dış ticarette son dönemde büyük önem taşımaya başlayan Arapça dili için nitelikli isimler yetiştirme hizmetini geliştiriyor. DİL-3 puanıyla öğrenci kabul edecek olan Arapça Mütercim Tercümanlık bölümüne, tamamı yüzde 100 burslu olmak üzere 20 öğrenci alınacak.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı