Otizmli Çocuklar Keçiören’de Piknik Yaptı

Keçiören Belediyesi, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla otizmli çocuklar ve aileleri için Kartaltepe Kent Orman'ında piknik düzenledi.

Keçiören Belediyesi, "2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü" dolayısıyla otizmli çocuklar ve aileleri için Kartaltepe Kent Orman'ında piknik düzenledi.

Pikniğe Keçiören Özel Eğitim Uygulama Otistik Merkezi'nden 60 çocuk ile aileleri ve öğretmenleri katıldı. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, otizmli çocuklarla yap-boz yaparak, onlara yap-boz hediye etti. Otizmli çocukların dünyasına girebilmenin önemine değinen Başkan Ak, "Otizmli çocuklarımız için farkındalık yapabilme adına onları pikniğe getirdik. Farklı dünyalarda yaşayan otistik öğrencilerimiz görüntüleri ile alakalı hiçbir farklılık yok ama farklı bir dünyada yaşıyorlar. O farklı dünyalarına bir nebze farklılık katmak için bugün aileleri ve öğretmenleri ile birlikte bir piknik düzenledik. Onlara yaklaşabilmek, onların dünyasına girebilmek emek gerektiriyor. Destek olabilmek için Keçiören'de en büyük otistik okulu işletiliyor. Onlar için küçük bir öğrenme hayatlarında büyük bir gelişme; yemek yiyebilmek, giyinebilmek, kendi ihtiyacını yapabilmek. Aileler bu tür etkinlikleri büyük bir mutlulukla karşılıyor. Her çocuğumuz için ayrı bir özel eğitimcimiz var. Öğretmenlerimiz otizmli çocukların öğrenimi, gelişimi ve davranış bozuklukları ile ilgili çalışmaları gerçekleştiriyorlar" dedi.

Referandumla ilgili değerlendirmeler de yapan Ak, "Vatandaşımızın önüne bir sandık konuluyor. Evet ya da hayır şeklinde anayasal değişikliğin, sistem değişikliğinin onayını verecek vatandaşımız. Neye "evet', neye "hayır" dediği ile alakalı bu sistemin ülkenin geleceğini, istikbalini nasıl etkileyeceğini anlatmaya çalışıyoruz. Parlamenter sistem içerisinde çıkan arızaların bir daha yaşanmaması, güçlü bir iktidar ortaya çıkması ve koalisyon dönemlerin, erken seçim dönemlerinin kapanması için yapılmış bir çalışma, Türkiye tarihinin en büyük projesi olarak görüyorum. Bu projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan getirmiş. Daha önce bir çok lider bunu istemiş, savunmuş ama yeterli siyasi irade ve halk desteğini bulamamışlardı. Vatandaşımızın bu imkanı iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Referandumda "evet" oyu ile bunu destekleyeceğine inanıyorum" diye konuştu.

Referandum öncesi sürekli yalan söyleyenlerin olduğunu söyleyen Başkan Ak, "Yalanların vatandaş tarafından doğrusu anlaşılınca yalancıların mumları sönüyor. Her geçen gün "evet'in arttığını görüyoruz. Her geçen gün kampanyamızın daha isabetli bir şekilde devam ettiğini görüyoruz. 16 Nisan'a kadar da durmadan çalışacağız" şeklinde konuştu.

Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmeni Ergül Fidan ise, otizmli çocukların sosyalleşmesinin önemli olduğunu vurgulayarak, "Öncelikli hedefimiz otistik çocuklarla çalışırken kendi başlarına yaşamlarını sürdürebilecekleri becerileri kazandırmak. Yemek yeme, giyinme, tuvalet becerisi, bağımsız olarak el yıkama, banyo yapabilme becerileri. Öncelikli hedeflerimiz bunlar. Bunların ardından akademik çalışmalara geçiyoruz. Çocukların sosyalleşmesi çok önemli bizim için. Keçiören Belediyesinin bu faaliyetinin ile otizmli çocuklarla ilgili farkındalık oluşturma ve sosyalleşme adına güzel bir aktivite olduğunu düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.