Otizmli Çocuklara Yeni Bir Ev Lazım

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği yetkilileri, kiracı olduğu ev satılınca yeni bir yer bulabilmek için yetkililere ve hayırsever insanlara seslendi.

Otizmli Çocuklar Farkındalık Derneği yetkilileri, kiracı olduğu ev satılınca yeni bir yer bulabilmek için yetkililere ve hayırsever insanlara seslendi.

OFDER Başkanı Telat Türeli ve dernek üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, 2014 yılından bu yana otizmli çocuklar ve aileleri için önemli bir yer haline gelen dernek için yine çocukların hareket edebileceği bahçeli bir yer bulmak istediklerini söyledi. 5 Eylül tarihine kadar binayı boşaltmaları gerektiğini ifade eden Başkan Türeli, "3 haftadır değişik yerler balkıyoruz, ilanları inceliyoruz, araştırıyoruz ancak bütçemiz de kısıtlı olduğu için yer bulamadık" diye konuştu.

Telat Türeli, "Arzumuz; önemli bir toplumsal hizmeti, gönüllülük esası ile yerine getiren derneğimize yetkililerin yardım etmesi, bize uygun bir yer bulunması için destek olmaları. Bir yardımseverin bize böyle bir yer vermesi ya da kiralamasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

BAHÇELİ BİR YER OLMALI

Bahçeli geniş bir yerin olmasının dernek için çok önemli olduğu belirten Türeli şöyle konuştu:

"Çünkü otistik çocuklar yapı olarak inanılmaz bir enerjiye sahip ve sürekli hareket halindeler, onları dernek binası içinde tutmak olanaklı değil, bahçesi olan burada çocukların çeşitli etkinlikler yapabileceği bir yere ihtiyacımız var. Otistik çocuklarımızı kamuya açık parklara götürmekte de zorluk çekiyoruz, burada çocuklar ya da aileleri onları hırpalayabiliyor. Bizim çocuklarımız ve onlar da rahatsız olabiliyorlar. Biz çocuklarımızı yaşamdan soyutlamak, onları eve kapatmak istemiyoruz. Burada otistik çocukların aileleri de rahat bir nefes alıyor. Çocukları da kendilerine zarar vermeden burada güzel vakit geçirebiliyor."

DESTEK VE YARDIM

Yer sonumuz ile ilgili çok sayıda görüşme yaptıklarını ifade eden OFDER Başkanı Telat Türeli, Büyükşehir, Odunpazarı, Tepebaşı belediye başkanları ile görüştük, prosedür gereği derneklere yer veremediklerini ifade ettiler, Valilik ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile, Türk Dünyası Kültür Başkenti Vakfı ile de görüştük, ancak şu an için bir sonuç alamadık. Onların da sorunumuzun çözümü için yürekten destek olacaklarına inanıyorum. Süremiz azaldı, bu nedenle belediye başkanlarımızdan, milletvekillerimizden, hayırseverlerimizden, tüm Eskişehirlilerden yardımlarını ve desteklerini bekliyoruz" dedi.

YAŞAM KÖYÜ PROJESİ

Açıklamasında bir diğer önemli konuya değinen Başkan Türeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaşam köyü projemiz 23 dönümlük bir arazide hayata geçecek, proje için eski valimiz Güngör Azim Tuna ile görüşüp, onay almıştık, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile de görüşerek proje için uygun arazi aramaya başladık, henüz bulamadık. Ancak bulunursa otizmli insanların, buradan çok daha büyük bir alanda, her türlü sosyal ve sportif etkinlikleri yapabilecekleri uğraş edinebilecekleri yeni bir yaşam merkezi kurmak en önemli amacımız. Eskişehir'de evlerine kapatılan, dışarı çıkamayan çok sayıda otizmli var, belli bir yaşa gelinceye kadar aileler çocuklarını dışarı çıkarabiliyor ancak özellikle 18 yaşından sonra aileler de onları kontrol etmekte güçlük çektikleri için çocuklar eve kapatılıyor. Derneğimizde 86 otizmli çocuk ve ailesi var ama Eskişehir'de 500'e yakın otizmli olduğunu biliyoruz. Bu yüksek bir rakam ve bir an önce onlar için yaşam köyü projemizin de hayata geçmesini istiyoruz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.