Pangolin Nedir, Koronavirüs Pangolinden mi bulaştı, Pangolin Nasıl Bir hayvan

Pangolin, pullu bir karınca yiyen türüdür. Pangolin Nedir, Koronavirüs Pangolinden mi bulaştı, Pangolin Nasıl Bir hayvan?

Pangolin, baş, sırt, kuyruk ve bacakları kaplayan, birbirinin üstüne binen iri, kahverengi pullardan oluşuyor.  Çin Tarım Üniversitesi uzmanları, virüsün pangolin denilen bir memeliden yayıldığını söylemesiyle pangolin cinsi olan hayvana dair birçok detay merak edilmeye başlandı.

Pangolin Nasıl Bir Hayvan?

Pangolinler veya pullu karıncayiyenler, Pholidota memelileridir . Bir kaybolmamış aile, Manidae , üç cins vardır: Maniler Asya'da yaşayan dört türünden oluşur; Afrika'da yaşayan iki türden oluşan Phataginus ; ve Afrika'da yaşayan iki türden oluşan Smutsia . Bu türlerin boyutları 30 ila 100 cm (12 ila 39 inç) arasında değişir. Bir dizi soyu pangolın türleri de bilinmektedir.

Pangolin, çoğunlukla uzak doğuda görülen pullu memeli bir hayvandır. Genellikle geceleri görülen bu hayvanlar, gündüzleri ise kazdıkları çukurlarda, ağaç ve kaya kovuklarında saklanırlar. Pangolinler”canlı çam kozalakları” olarak adlandırılırlar.

Pangolin’in uzun ve yapışkan dokulu dili vardır. Genellikle termit, karınca, pupa, larva, yumurta kısacası yuvada ne varsa diliyle zorlanmadan toplayarak yer. Karınca ve termitlerin bünyelerinde bulunan asitlerinin zarar vermesini ise midesinin kalın kaslı çeperi sayesinde engeller. Nesli tükenmekte olan canlılar, kendilerini korumak için top haline geldikleri anda yakalanıp poşetlere koyuluyorlar ve vakumlanarak öldürülüyorlar.

Pangolinler , ciltlerini kaplayan büyük, koruyucu keratin pullarına sahiptir; bu özelliğe sahip tek bilinen memelilerdir . Türlere bağlı olarak içi boş ağaçlarda veya yuvalarda yaşarlar . Pangolins olan gece ve onların beslenme ağırlıklı oluşur karıncalar ve termitler onların uzun dillerini kullanarak yakalamak. Yalnız hayvanlar olma eğilimindedirler, sadece iki yıl boyunca yetiştirilen bir ila üç yavrudan bir çöp üretmek ve çiftleştirmek için buluşurlar.

Pangolinler, kaçak avlanma (et ve ölçekleri için) ve doğal yaşam alanlarının ağır ormansızlaşmasıyla tehdit edilir ve dünyadaki en çok ticareti yapılan memelilerdir. [4] Ocak 2020 itibariyle, sekiz pangolin türünden üçü ( Manis culionensis , M. pentadactyla ve M. javanica ) kritik derecede tehlike altında olarak listelenmiştir, üçü ( Phataginus tricuspis , Manis crassicaudata ve Smutsia gigantea ) nesli tükenmekte iki ( Phataginus tetradactyla ve Smutsia temminckii ),Uluslararası Doğa Koruma Birliği Tehdit Altındaki Türlerin Kırmızı Listesi .

Adı karıncayiyensiniz gelen Malay kelime pengguling "sarılır tane" anlamına gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye’de Aşırı Sıcaklık Uyarısı: Sıcaklıklar 45 Dereceye Ulaşacak
Sıcak Havalara Yağmur Molası: 18 İl İçin Uyarı
Deniz Gezmiş'in Köyü Neresi? Deniz Gezmiş'in köyünün resimleri ve tarihçesi
Bakan Tekin 23 Nisan Etkinliklerine Katıldı
Öğretmenler Sendikası, Ted Aliağa Koleji’nde Eylem Hazırlığında !