Peugeot, Opel’i Satın Almak İstiyor

Uzun yılladır zor günler geçiren ve bir çok tesisi kapatmak zorunda kalan Opel otomobil şirketine Fransızlar talip oldu.

Uzun yılladır zor günler geçiren ve bir çok tesisi kapatmak zorunda kalan Opel otomobil şirketine Fransızlar talip oldu. Fransız PSA Peugeot Citroen tarafından yapılan açıklamada, Amerikan General Motors'a (GM) ait olan Opel'i satın almak için incelemelerde bulundukları kayeddildi.

PSA Holding'in sözcüsü, şirketinin GM ile beş yıldır işbirliği yaptığını ve şimdiye kadar çeşitli ortak projeler geliştirdiklerini söyledi. Alman medyası satışla ilgili olarak yayınladığı haberlerde, Fransız firmanın Opel'i devralmak amacıyla görüşmeler başlattığını ve satışın birkaç hafta içinde tamamlanabileceğini yazdı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de satış işinin bir an önce gerçekleşmesini istedi. Opel 2016 yılında 1 milyon otomobil satışı gerçekleştirdi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

2025 yılında Fitre yurt dışında ne kadar? Hollanda, Almanya vatandaşları için 2025 yılı fitre kaç Euro?
43.500 Kişiyi Geri Çevirdi
Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Almanya’da X’ten Ayrılma Akımı Başlıyor