Posof Demirdöven köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Demirdöven köyü son dakika gelişmeleri, Demirdöven köyüne özgü yemekler, Posof Demirdöven köyünün tarihi, Demirdöven köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Demirdöven köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Demirdöven , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Doğu Anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Demirdöven Köyü Resimleri ve Demirdöven köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Posof Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Posof Ardahan Arası Kaç Km? Posof Hava Durumu? Ardahan Köyleri ve Posof Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Ardahanlı iseniz Ardahan Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Ardahanlı Ünlüler arasında Çıldır Demirdöven Köyünde doğan biri var mı? Posof Doğumlu Ünlüler Kimler?
Demirdöven , Ardahan ilinin Posof ilçesine bağlı bir köydür.
Tarihi kalıntılardan, eski bir yerleşim yeri olduğu anlaşılmaktadır. Köye ilk gelen aile Karadeniz Bölgesi’nden gelen ilk olarak "Dükkantepe'"ye daha sonra da bu köyün yerine gelen Demirciler Sülalesidir. İkinci olarak da Türkistan'dan Gürcistan / Tiflis'e gelerek orada yaşayan kervancı kervan getirirken bu köyden geçer, köyde oturan Demircigil Sülalesi tarafından misafir edilir. Daha sonra da buraya 1736 yılında yerleşmeleri sağlanır. Bu sülalenin lakabı "Palabıyıkoğulları" (İslolar)'dır. Köyün kuruluş tarihi ise Palabıyıklar'ın geliş tarihi kesin olarak 1736'dır. Buna göre onlardan önce bu köyü oluşturan sülale Demircigil'de buraya tahminen 1730'lar da gelmiştir. Yani köyün kuruluşu 275-280 yıl öncesine dayanmaktadır. Köyün merkezi mahallesi olan Aşağı Mahalle dışında 3 tane daha mahallesi vardır. Bunlar Yukarı Varzna, Tikas ve Hurgeşen'dir.
Eski adı "Varzna"'nın adının kaynağı bilinmemektedir.
Yeni adı "Demirdöven" ise; eskiden beri köyde demirci ustalarının bulunmasına izafen verilmiştir. Demirciler = Karadeniz civarlarından Dükkantepe Mevkiine oradan da bu köye gelmişler.
Palabıyıklar = Türkistan'dan Gürcistan / Tiflis'e oradan da bu köye gelmişler.
Aliagil = Gürcistan'ın Ahıska şehrinden gelmişler.
Bekirler = Posof'a bağlı Arılı köyünden gelmişler.
Kurugil = Gürcistan'ın Ahıska şehrinden gelmişler.
Deliceler = Posof'a bağlı Demirdöven köyünden gelmişler. Molla Aligil = Kafkasya bölgesinden gelmişler.
Alikolar = Kafkasya bölgesinden gelmişler.
Bekirgil = Posof'a bağlı Kurşunçavuş köyünden gelmişler.Musalar = Kafkasya bölgesinden gelmişler.
Hozikalar = Gürcistan'ın Ahıska şehrinden gelmişler.
Papalar = Posof'a bağlı Aşıkzülali köyünden gelmişler. Şahpaz Ustalar = Acaristan'dan gelmişler.
Dursun Ustagil = Gürcistan'ın Ahıska şehri Sarbasuban köyünden gelmişler.
Molla Osmangil = Acaristan'dan gelmişler. Köy geleneklerine son derece bağlı bir köydür. Köyün tamamının etnik yapısı Sünni / Kıpçak Türkü'dür. Ünlü badeli aşık Aşık Sabit Müdami'nin köyü burasıdır. Köyün en önemli yemek, çorba, hamur işi ve tatlıları khinkal, kete, katmer, khasuta, puşruk çorbası, süt çorbası, yoğurt çorbası, cınçar çorbası, kelocoş, kuymak, pileki ekmeği, ayran çorbası, punturuş, cadi gibi pek çok yemek türü vardır. Yazın 3 ay boyunca yayla'lalara çıkılarak orada kalınır.