Köyün iklimi, karasal iklimdir. Köy eskiden yaylalık olarak kullanılırdı Yörük Türkmenleri tarafından.Bu Yörükler fenese ve çevresinde yaşamaktaydı.Zamanla eşkiyalar bu yörükleri rahatsız etmeye başladı.Yörükler eşkiyalardan kaçarak yaylalık olarak kullandıkları yere yani Karakışlakçıya geldiler.
İsmini kış mevsiminin çok sert yaşanması ve taşlarının siyah olmasından alır.Köyde savaşların da yaşandığı bilinmektedir.Kesin olmamakla birlikte 1880-1910 tarihleri arasında köyün tam karşısındaki dağda işgalci birliklerle savaşılmıştır.Bu dağa günümüzde gavurların kırdığı dağ denilmektedir.YÖRÜK OĞUZ TÜRKMENLERİ Aşireti kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır. Geleneklerine sahiptirler.
Köyün ekonomisi tarım arıcılıkve hayvancılık dayalıdır.Köy halkının çoğu köy dışında yaşamakta olup tatlıcılık ve dondurmacılık yapmaktadır.Sulama göleti yapılması sonucunda bahçecilik giderek önem kazanmaktadır.Belki de bu sayede köyümüzün adı kara yerine Yeşilkışlakçı olacaktır:)))Köyümüz arıcılık alanında Adana'da hatta Türkiye'de önemli bir yere sahip olmasına rağmen bu alanda gerekli kazanımları elde edememektedir.Bu alanda yeterli çalışmaların yapılmaması ve bir kooparatife sahip olunmaması sonucunda arıcılık alanında önemli adımlar atılamamaktadır.
Köyün en eski meslek alanı TATLICILIK ve DONDURMACILIK olup hemen hemen Türkiye'nin hemen hemen her yöresinde köyden Tatlıcı, Dondurmacı mesleği ile geçimini sağlayan aile bulunmaktadır.. Köy sınırları içerisinde GSM operatörleri etkin bir faaliyet göstermemekte ve cep telefonu (köyün belirli yerleri hariç)çekmemektedir.