Protokol Arılar Yeni Yuvalarına Taşındı

Çankaya Köşkü ve Başbakanlık Resmi konutu yakınında bulunan Basın Şehitleri Parkı içerisindeki çocuk oyun alanında ağaç içerisine yuva yapan bal...

Çankaya Köşkü ve Başbakanlık Resmi konutu yakınında bulunan Basın Şehitleri Parkı içerisindeki çocuk oyun alanında ağaç içerisine yuva yapan bal arıları güvenli bir şekilde arıcılık uzamanı ve belediye çalışanları tarafından "Sevinç Kovanları'na taşındı.

Basın Şehitleri Parkı içerisinde bulunan çocuk oyun olanındaki ceviz ağacının içerisine yuva oluşturduğu belirlenen bal arıları Arıcılık Uzmanı Gamze Karahan'ın hazırladığı kekik ve boyasız kartından oluşan körük ile sakinleştirildi. Arıların sakinleşmesinin ardından ağacın gövde kısmından çıkarılan bal arıları Çankaya Belediye'sinin tasarladığı "Sevinç Kovanları'na taşındı.

Semt sakinlerinin şikayeti üzerine arıların varlığının burada olduğunu öğrendiklerini belirten Arı Uzmanı Gamze Karahan, "Burası bir çocuk oyun alanı burada çocuklar rahatsız oldukları için bunu buradan almak istiyoruz. Aslında bu bir bal arısı vejetaryen, uysal olmasına rağmen yine de varlığı çocukları tedirgin edebiliyor" ifadelerini kullandı.

Arıların, ağaç içerisinden alındıktan sonra yaklaşık 2 hafta kadar burada kalacaklarını ve daha sonrasında Çayyolu bölgesinde bulunan çiçek pazarına götüreceklerini söyleyen Karahan, "'Sevinç Kovanı" adı altında yaptığımız bir tasarımımız var. Bu kovanın içerisinde muhafaza edeceğiz ve daha sonra götüreceğiz. Arılar olmasaydı eğer insan ırkı 4 yıl yaşayabilirdi en fazla. Verilere göre yüzde 87 tozlaşmayı sağladığı için tabi diğer böceklerin de buna katkısı var ama çoğunluğunu arılar sağladığı için tozlaşma olmayacaktı ve doğamız yavaş yavaş yok olacaktı. Bu yüzden arıların önemi çok büyük" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.