Pursaklar Çanakkale’ye Taşınıyor

Sosyal ve kültürel belediyecilikte adından sıkça söz ettiren Pursaklar Belediyesi, kültür gezilerine bu yıl da Çanakkale ile devam ediyor.

Sosyal ve kültürel belediyecilikte adından sıkça söz ettiren Pursaklar Belediyesi, kültür gezilerine bu yıl da Çanakkale ile devam ediyor. Düzenlenen turlarla Pursaklar halkı tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakları yerinde görüyor.

Vatandaşlara Türkiye'nin tarihi ve doğal güzelliklerini yerinde görmelerini sağlayan Pursaklar Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürlüğü, gezilerden sinemaya, tiyatrodan pikniğe, şiir gecelerinden şenliklere kadar bir dizi etkinlik düzenliyor. Her yıl binlerce insanı Türkiye'nin birçok şehrine götüren Pursaklar Belediyesi, bu yıl Pursaklar'ı adeta Çanakkale'ye taşıyacak. Bir taraftan kayıtları devam eden kültür gezisi için ilk kura çekildi ve 46'şar kişilik 3 otobüs kafilesi Çanakkale'yi gezdi. Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı'nı yerinde gören Pursaklar halkı ecdadına duyduğu minneti dualarla ifade etti.

Gezilere katılan vatandaşlar, Edirne'den, Kars'tan, Sinop'tan, İzmir'den hatta Kudüs'ten gelip de savaşarak şehit olanların mücadele ettikleri mekanları gezmek ve bu imkanlardan faydalanmanın kendileri için önemli olduğunu belirterek Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'e teşekkür etti. Halkın yoğun talep gösterdiği Çanakkale gezilerine bir haftada 2 binden fazla başvuru yapıldı. Vatandaşlar bilgisayar ortamındaki kura yöntemi ile belirlenip Çanakkale gezisine gönderilmeye devam edilecek.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.