Romanya’ya İlk Kadın Ve İlk Müslüman Başbakan Önerisi

Romanya'da genel seçimlerin galibi Sosyal Demokrat Partinin lideri Liviu Dragnea, başbakan olarak Sevil Shhaideh'i önerdi.

Romanya'da genel seçimlerin galibi Sosyal Demokrat Partinin lideri Liviu Dragnea, başbakan olarak Sevil Shhaideh'i önerdi.

Romanya'da 11 Aralık'ta yapılan genel seçimin galibi Sosyal Demokrat Partinin lideri Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh'i başbakan olarak önerdi. Önerinin Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis ve parlamento tarafından kabul edilmesi halinde 52 yaşındaki Shhaideh, Romanya'nın hem ilk kadın hem de ilk Müslüman başbakanı olacak.

Sosyal Demokratik Parti, 11 Aralık'ta yapılan seçimden galip çıkmayı başarmıştı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

2025 yılında Fitre yurt dışında ne kadar? Hollanda, Almanya vatandaşları için 2025 yılı fitre kaç Euro?
43.500 Kişiyi Geri Çevirdi
Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Almanya’da X’ten Ayrılma Akımı Başlıyor