Rusya’dan Göçmen İşçilere Hac İmkanı

Rusya Müftüler Konseyinin Birinci Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov, Orta Asya'dan Rusya'ya gelen binden fazla göçmen işçinin bu yıl Rusya'nın Hac kotası...

Rusya Müftüler Konseyinin Birinci Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov, Orta Asya'dan Rusya'ya gelen binden fazla göçmen işçinin bu yıl Rusya'nın Hac kotası ile Hacca gidebileceğini, organizatörlerin hacıların seçimini çok dikkatli gerçekleştireceğini dile getirdi.

Federasyon Konseyi Başkan Yardımcısı Hac Komiseri İlyas Umahanov, 20 bin 500 Rus Müslümanın bu sene Hacca gidebileceğini belirterek, "Rusya Federasyonu'nun Hac-misyonu Rusya'da çalışan göçmenler için Hac fırsatları konusunda Suudi Arabistan'ın yetkilileri ile anlaştı" dedi.

Rusya Müftüler Konseyinin Birinci Başkan Yardımcısı Ruşan Abbyasov, Orta Asyalılar için yüzde 5 kota verildiğini ve bunun bin 50 kişi anlamına geldiğini dile getirdi. Abbyasov, "Rusya'da oturma izni bulunanlar ve kendi ülkelerinin pasaportlarına sahip kişiler Rus kotasını kullanarak Hacca gidebilirler" dedi.

Göçmenler belli kriterlere uydukları takdirde kotadan faydalanabileceğini kaydeden Abbyasov, "Vatandaşın ilk önce Rusya'da yasal bir şekilde yaşaması gerek. Göçmenlerin Suudi Arabistan'a orada kalmak amacıyla gitmeyeceğinden emin olmalıyız. Aksi takdirde tur operatörleri büyük mali kayıpları taşıyacak" dedi.

Göçmen işçilere Hac kotasının sağlanmasının İslam dünyasında yaygın bir uygulama olduğunu bildiren Abbyasov, "Daha önce de Rusya'da kalan Müslüman göçmen işçiler Rusya Müftüler Konseyine Hac konusunda çok defa başvurmuşlardı" ifadelerini kullandı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Almanya’da X’ten Ayrılma Akımı Başlıyor
Strasbourg’da Tramvay Kazası: 5’i Ağır 30 Yaralı
Döner Partisi nedir ve hangi ülkede kuruldu?