Saç Dökülmesine Dikkat!

Günde 50-150 adet saç teli kaybının normal olduğunu ancak dökülmenin arttığı fark edilirse mutlaka önlem alınması gerektiğini belirten Berkant Dural, stres, yanlış beslenme, kalıtsal ya da sonradan oluşan birçok hastalığa bağlı olarak...

Günde 50-150 adet saç teli kaybının normal olduğunu ancak dökülmenin arttığı fark edilirse mutlaka önlem alınması gerektiğini belirten Berkant Dural, stres, yanlış beslenme, kalıtsal ya da sonradan oluşan birçok hastalığa bağlı olarak saç kayıplarının meydana geldiğini ve saç dökülmesine karşı önleyici tedbirlerin alınması saç bütünlüğü için belirleyici olduğunun altını çiziyor.

Stres, yanlış beslenme, genetik yatkınlık, yanlış işlemler ve daha birçok faktör saç dökülmesinin sebepleri arasında gösteriliyor. Basit dökülmeler olarak başlayan bu kayıplar giderek arttığında ise özgüven eksikliği gibi birçok psikolojik sorunu da beraberinde getiriyor. Psikolojik ve fizyolojik nedenlerin mutlaka araştırılmasını gerektiğini belirten Berkant Dural, “Saç dökülmesinin tedavi edilebilmesi için ilk olarak nedeni araştırılmalıdır. Ardından doğru tedavi yöntemi ile saç kayıpları önlenebilir” dedi.

 

Erkeklerde genetik, kadınlarda hormonal sebepler öne çıkıyor

Saç dökülmesinin kalıtsal ve sonradan oluşmuş birçok hastalığın sonucu olabileceğini belirten Berkant Dural, “Saç kayıplarında genetik faktörlerin etkisi çok güçlü. Örneğin genetik faktörlere bağlı saç dökülmesi erkeklerde şakak ve alın bölgesinde meydana gelirken kadınlarda tepe bölgesindeki seyrelmeler ile ortaya çıkıyor. Üstelik saç dökümlerinin nedenleri, cinsiyete göre de farklılık gösterebiliyor. Çoğu zaman erkeklerde 20 yaşından itibaren kalıtsal olarak yaşanan saç kayıpları kadınlar söz konusu olduğunda daha çok hormonal problemler dolayısıyla kendini gösteriyor. Bu noktada saç dökülmesi tedavisinde en önemli nokta dökülmenin nedenini doğru saptayabilmek. Böylelikle hem saç kaybının önüne geçebilir hem de dökülmenin sebebi olan hastalık daha fazla ilerlemeden önlem alınabilir” diye belirtti.

Bu hastalıklara dikkat!

Tiroit bezi, kalp rahatsızlıkları, hormonal rahatsızlıklar ya da menopoz gibi birçok nedene bağlı olarak kişilerde saç dökülmesine rastlandığını belirten Berkant Dural, “Saçınızda ciddi oranda seyrelme ve dökülme söz konusu ise mutlaka bir uzmana başvurulması gerekiyor. Dökülmenin tedavi edilmesi için doğru tespit önem arz ediyor” dedi. (BSHA- Bilim Ve Sağlık Haber Ajansı)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Tedavi Edilmeyen Boyun Ağrısı Sağlık Sorununa Yol Açabilir!
Özel Hastaneler Yönetmeliği Kronolojisi
Türk Sağlık Sen İ̇zmir’den Menderes Devlet Hastanesi Hakkında Açıklama
Yenidoğan Ölümleri Yanlış Politikaların Sonucudur
Yaralı Kalpler Neden Aşktan Korkar ?