Safranbolu Davutobası köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Davutobası köyü son dakika gelişmeleri, Davutobası köyüne özgü yemekler, Safranbolu Davutobası köyünün tarihi, Davutobası köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Davutobası köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Davutobası, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Davutobası Köyü Resimleri ve Davutobası köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Safranbolu Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Safranbolu Karabük Arası Kaç Km? Safranbolu Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Safranbolu Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Safranbolu Davutobası Köyünde doğan biri var mı? Safranbolu Doğumlu Ünlüler Kimler?
Davutobası, Karabük ilinin Safranbolu ilçesine bağlı bir köydür.Köyün kuruluşu, türklerin anadoluya akın akın gelmeleri zamanına rastlar.Bu bölgeye gelen ve türklerin yoğun olarak yaşadıkları horasan havzasından -karakeçi- boyuna mensup bir obadır. Ancak türkiyeye gelen oba reisinin 3 oğlu bulunmaktadır . Babaları öldüğünde bu üç oğul kendi obalarını kurarak birbirlerine yakın köyler oluşturmuşlardır. Bunlar: -davutobası-,-hacılarobası- ve -yörük- köyleri.Bilindiği gibi -karakeçi-obası,-KAYI-boyuna mensup olup,osmanlı imparatorluğunu kuran osman gazi de bu boya ve bu karakeçili obasına mensuptu.yani,Davutobası köyü halkı doğrudan osman gazinin öz akrabaları olup,tıpkı onun gibi yörük türkmenlerinin torunlarıdırlar.
Köyün gelenek, görenek ve yemekleri ise kısaca şöyledir:Köyde eskiden SEYMEN KÜLTÜRÜ nün hakim olduğu söyleniyor,ama şu anda unutulma aşamasındadır.Yemek olarak ise:kulak,bandırma,aş,umaç çorbası,malak,mıhlama gibi eski Türk yemekleri ise sık yapılmaktadır.Gözleme,cizleme vb.hamur işleri,ezme,şerbet,pekmez,marmelat vb.kışlıklar da eski hanımlarca iyi şekilde yapılmakta,fakat gençlere aktarımda bir sıkıntı olduğu gözlenmektedir.Coğrafya === Karabük il merkezine 23, Safranbolu ilçesine 21 km uzaklıktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Yakın zaman kadar köy gelirinin büyük bir kısmını safran bitkisinden elde etmekteydi
Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyde kanalizasyon şebekesi var.İçme suyu şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.