Anadolu Üniversitesi sahip olduğu deneyimini, uzaktan eğitim yöntemlerini kullanan ve kullanmaya istekli olan diğer devlet kurumlarıyla da paylaşıyor.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğü Eğitim Proje ve Ar-Ge Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Uzaktan Sağlık Eğitim Sistemi (USES) ve Eğitim Programlarının Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Akreditasyonu Projesi kapsamında yapılan Eğitim İçeriklerinin Değerlendirilmesi Çalıştayına Anadolu Üniversitesi de katıldı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan ve Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney de diğer öğretim elemanları ile birlikte bu çalıştayın açılışında bulundu.
Sağlık Bakanlığından Müsteşar Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ün, Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz'ın ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Sema Zergeroğlu'nun da katıldığı çalıştayın birinci gününde uzaktan eğitime ilişkin bilgi ve deneyim paylaşımı sağlandı. İkinci gün grup çalışmalarının gerçekleştirildiği çalıştayda, her grupta bulunan Sağlık Bakanlığı temsilcileri ve Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Uzaktan Eğitim birimi öğretim elemanları biraya geldiler ve uygulaması yapılabilecek sağlık amaçlı uzaktan eğitim içerikleri ele alındı. Üçüncü gün ise tamamlanan grup çalışmaları raporlanarak diğer gruplarla paylaşıldı ve sonuç değerlendirmeleri yapıldı.
Çalıştayda konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, uzaktan eğitimde başarıya ulaşmak açısından sadece teknolojik altyapı ve imkânların yeterli olmadığını, aynı zamanda eğitim içeriklerinin de önemli olduğunu belirtti.
Çalıştayı değerlendiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney ise, Açıköğretim Sisteminin 30 yıldan fazla deneyimi olduğunu ve bu deneyimini diğer devlet kurumlarıyla paylaşmanın, kurumların uzaktan eğitim hedeflerine ulaşmalarını hızlandıracağını kaydetti.
Çalıştayda "Uzaktan Eğitimin Dünü, Bugünü ve Yarını" başlıklı sunumu gerçekleştiren Açıköğretim Fakültesi Uzaktan Öğretim Bölüm Başkanı Prof. Dr. T. Volkan Yüzer de, "Açıköğretim Sisteminin uzaktan eğitimde tecrübeli kadrosunun Sağlık Bakanlığından alan uzmanları ile bir araya gelmesi sonucunda uzaktan sağlık eğitimi içeriklerinin en iyi şekilde oluşturulabileceğini düşünüyorum" diyerek görüşlerini belirtti.
İHA