Samsun Tügva’dan “Eğitimde Manevi Eksen” Söyleşisi

Türkiye Gençlik Merkezi (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği Kadın Aile Koordinatörlüğü tarafından vakıf yüksek istişare kurulu üyesi eğitimci Fatma Taşçı'nın...

Türkiye Gençlik Merkezi (TÜGVA) Samsun İl Temsilciliği Kadın Aile Koordinatörlüğü tarafından vakıf yüksek istişare kurulu üyesi eğitimci Fatma Taşçı'nın konuşmacı olarak katılımıyla "Eğitimde Manevi Eksen" konulu söyleşi düzenlendi.

TÜGVA Samsun İl Temsilciliği'nin gençlere yönelik her ay gerçekleştirdiği eğitim programı kapsamında bu ay vakıfta "Eğitimde Manevi Eksen" konusu seçildi. Bayanlara yönelik gerçekleşen söyleşide "Haydi gençler çayımızı demliyoruz, bekliyoruz demli muhabbete" içeriğiyle sıcak bir ortamda hem eğitim verildiği hem de sohbet edildi.

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi eğitimci Fatma Taşçı, gençlere önemli mesajlar verdi.

Eğitim sadece okullarda görülen ders kitaplarından ibaret olmadığını belirten Fatma Taşçı, iyi bir insan, iyi bir vatandaş, iyi bir anne, baba, kardeş, birey olmak için özellikle insani ve manevi duyguların korunması benimsenmesi gerektiğini söyledi.

Gençlerin kendilerini çok iyi yetiştirmesi, en iyi ve doğru eğitimi alması gerektiğini ifade eden Taşçı, özellikle burada anne ve babalara büyük görevler düştüğüne vurgu yaptı.

Önemli olan iyi bir insan olabilmek

Aile eğitimiyle okullarda verilen eğitimin birbirini tamamlayan unsurlar olduğunu kaydeden Taşçı, "Çocuklarımızı özellikle günümüz dünyasında korumamız gereken bir çok tehlike var. Bulardan bir tanesi ahlaki çöküntü. Toplumumuzu, ülkemizi ayakta tutan birçok değerimiz bizim için büyük bir kazanım. Bunlara sahip çıkmalıyız. İyi bir insan olmak çok önemli. Bireylerin bir statüsü vardır. Anne, baba, çocuk, doktor, öğretmen, avukat, çocuk gibi ama burada en ön plana çıkanı iyi bir insan olabilmeyi başarmamız. Merhamet duygumuzu hiç bir zaman yitirmemeliyiz" dedi.

Bilgisayar oyunları büyük tehlike

Ailelerin çocuklarının bilgisayar başında fazla vakit geçirmelerini önlenmesi gerektiğine vurgu yapan Taşçı, "Teknolojik imkanlar günümüz için kaçınılmaz, büyük bir imkan ama yeni nesil oyunlarda şiddet içeren bir çok unsur ön plana çıkmakta. Şiddet içeren her bir sahne çocuklarımızın zihninde yer etmekte, ilerde şiddet meyillerini artırmakta. Ayrı bir tehlike ise birçok oyunda İslam düşmanlığı içeren sanal içerikler bulunmaktadır. Her yönüyle gençlerimizin zihinleri bulandırılmaya, etkilemeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Taşçı, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı kaleme alırken yaşadığı duygunun ve mananın hiç bir zaman yitirilmemesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.