Sanko Üniversitesi Ve Tübitak İşbirliği İle Seminer Düzenlendi

SANKO Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile "Ufuk 2020 Program Araştırma Altyapılarına Yönelik Çağrılar ve Bilgilendirme Günü" konulu bir seminer...

SANKO Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliği ile "Ufuk 2020 Program Araştırma Altyapılarına Yönelik Çağrılar ve Bilgilendirme Günü" konulu bir seminer gerçekleştirildi.

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü Moleküler Tıp Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Eyüp İlker Saygılı, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi toplantı salonunda düzenlenen seminerin açılış konuşmasında, SANKO Üniversitesi olarak, sağlık ekonomisine katkıda bulunacak inovatif ürünlerle ilgili çalışmaları gerçekleştirebilecek yetkinlikte bir akademik kadroya sahip olmaktan gurur ve mutluluk duyduklarını söyledi.

"İnovatif fikirlerimizi projelendirme aşamasında, bu toplantı büyük önem taşımaktadır"diyen Doç. Dr. Saygılı, COST (Bilimsel ve Teknik İşbirliği Alanında Avrupa İşbirliği) Aksiyonları hakkında da bilgi vererek, kendisinin de dahil olduğu aksiyonlara katılımın nasıl gerçekleştiğini anlattı. SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ayşegül Çört ise,daha önce yaşadığı COST deneyimlerinden yola çıkarak, "COST Aksiyonlarında Kısa Süreli Bilimsel Görevlendirilmelerin Mekanizması" ile ilgili bilgilerini paylaştı.

"Ufuk 2020 Programı Genel Tanıtımı"nı gerçekleştiren TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı Avrupa Araştırma Altyapıları Ulusal İrtibat Noktası'ndan Program Uzmanı Mina Yeşilyurt ise sağlık bilimleri alanı da dahil olmak üzere, her bilimsel alana destek verdiklerine vurgu yaptı.Yeşilyurt, Araştırma Altyapı Destek Programları, Program İçerikleri Başvuru Koşulları, Başvuru Dönemleri hakkında bilgiler vererek, proje hazırlamak isteyenlere önerilerde bulundu.TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı, Ulusal Koordinasyon OfisiSağlık Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sağlık, Demografik Değişim ve Refah Alanı Uzmanı Ayşenur Okatan da,"Sağlık Alanı Çağrıları" konulu bir sunum yaptı.

"Avrupa Birliği Çerçeve Programları,1984 yılında Avrupa Birliği ve Avrupa Komisyonu tarafından desteklenerek oluşturulan, teknolojide yenilik programıdır" diyen Okatan, "Ufuk 2020, 2014 - 2020 yılları arasında sürecek olup, üç tematik alandan oluşmaktadır. Bunlar bilimsel mükemmeliyet, endüstriyel liderlik ve toplumsal sorunlardır" ifadelerini kullandı.

Okatan, AB Çerçeve Programlarının Temel Özellikleri, Proje Hazırlık Döngüsü, Çok Ortaklı ve Bireysel Projeler başlıklarına da değinerek, özellikle sağlık alanını ilgilendiren çağrı başlıkları ve takvimine ilişkin bilgiler verdi.

Seminer sonunda konuşmacılar, katılımcıların soruları yanıtladı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.