Şanlıurfa’da İstihdam Sorununa Karşı Ustalık Okulu Kuruluyor

Vali Güngör Azim Tuna, istihdam sorununu çözmek için valilik olarak Şanlıurfa Yüksek Teknolojik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Ustalık Okulu kuracaklarını...

Vali Güngör Azim Tuna, istihdam sorununu çözmek için valilik olarak Şanlıurfa Yüksek Teknolojik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Ustalık Okulu kuracaklarını söyledi.

Türkiye'de ilk kez Şanlıurfa'da kurulacak olan Ustalık Okulunun tanıtımıyla ilgili Valilik Toplantı Salonunda bir basın toplantısı düzenleyen Vali Güngör Azim Tuna'ya, Milli Eğitim Bakanlığı Daire Başkanlarından İbrahim Erdoğan, İŞKUR Müdürü Sait Ardan, Şanlıurfa OSB Müdürü Yunus Emre Aksu, OSB Yönetim Kurulu Üyesi Mithat Arhan ve Mustafa Arslan eşlik etti.

Teknolojik Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi Ustalık Okulunun Şanlıurfa'da sanayinin kalbi olan Organize Sanayi Bölgesinde açılacağını belirten Vali Tuna, mesleksizlik sorununu çözmek ve hem bireye hem de ailesine destek olmak adına bu okulu kuracaklarını dile getirdi.

Sanayideki işgücünü karşılaması bekleniyor

Bireyin iş bulmada karşılaştığı en büyük engellerden birinin mesleksizlik olduğunu kaydederek açıklamasına devam eden Vali Tuna, "Amacımız, işgücü piyasasının ihtiyaç duyduğu, birçok meslekte kişilerin meslek edinmelerine, var olan mesleklerinde gelişmelerine ve işi işbaşında öğrenmelerine destek olmaktır. Şanlıurfa'da cazibe merkezleri kapsamında kurulacak fabrikaların ihtiyaç duyacağı vasıflı elemanları Ustalık Okulunda yetiştireceğiz. Şanlıurfa, sanayide değişik iş kollarında mevcut çalışan, teknik personelin, bilgi ve becerilerinin yüksek teknoloji ile buluşturulması için Ustalık Okulunda ücretsiz eğitimler verilecektir" dedi.

"Ara eleman değil, aranan eleman yetiştireceğiz" sözleriyle açıklamasını sürdüren Vali Tuna, "Ustalık okulumuzun Şanlıurfa Sanayisine işgücü kazandırılmasında önemli bir yeri olacaktır. Şanlıurfa'mızı bilim ve sanayide, teknolojide en ileri düzeye gelmesini sağlayacağız. Şanlıurfa, sanayide değişik iş kollarında mevcut çalışan, teknik personelin, bilgi ve becerilerinin yüksek teknoloji ile buluşturulması için ustalık okulunda ücretsiz eğitimler verilecektir. Yüksek Teknolojik Ustalık Okulundan mezun olan gençlere Mesleki Yeterlilik Kurumunda ilgili mezun oldukları mesleklerde sınava girerek, Yeterlilik Belgesi alan gençler dünyanın değişik ülkelerinde iş imkanlarına kavuşacaklardır. Ustalık Okulumuzun Şanlıurfa sanayisine işgücü kazandırılmasında önemli bir yeri olacaktır" şeklinde ifade etti.

Suriyeliler de faydalanabilecek

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna kurulacak olan okulla ilgili detaylı bilgiyi de toplantıda paylaştı. Buna göre yüzde 25 kontenjanın Suriyelilerden oluşturulması planlanan okulda 6 alanda, 30 dalda aranan elemanlar yetiştirilecek. Türkiye'de bir ilk olma özelliğine sahip okulda eğitimler ücretsiz verilecek. Gündüz ve akşam olmak üzere ustalık okuluna İŞKUR'a kayıtlı 18 ile 35 yaşlarında, en az lise veya dengi okul mezunları başvurabilecek. Dikiş makinesi operatörlüğü, gaz altı kaynakçısı ve satış pazarlama, bilgisayarlı ön muhasebe kurslarına kayıt olmak isteyenler ise en az ilköğretim mezunu olmaları şartı aranacak. Kurulması planlanan Yüksek Teknolojik Ustalık Okulunda eğitim öğretim 08.00-12.30, 13.00-17.30 ve 18.00-21.00 saatleri olmak üzere 8 günlük, 3 periyotta planlanıyor. Saat 18.00-21.00 arasında Şanlıurfa sanayisinde çalışan teknik elemanların kendi çalıştıkları branşlarda kendilerini geliştirmeleri için eğitimler verilecek" dedi.

Birçok alanda eleman yetiştirilecek

6 alan ve 30 dalda aranan eleman yetiştirilmesi planlanan okuldaki kurslar ise Endüstriyel Otomasyon ve Mekatronik Bölümünde, Otomasyon Sistemleri, Elektrik ve Otomasyon Pano Montörlüğü, Mekatronik Uzmanı. Otomotiv Metal Makine Bölümünde, Saç Metal Kalıp Tasarımı, Plastik Kalıp Tasarımı, Plastik Enjeksiyon Operatörlüğü, Argon Kaynakçısı, CNC Operatörlüğü, CNC Freze Operatörlüğü, Saç İşçiliği, Makina Bakım Onarımcısı, Gaz Altı Kaynakçısı. Bilgisayar Bölümünde, Yazılım Uzmanlığı, 3B Görselleşme ve 3D Max, Web Tasarımı. Tekstil Bölümünde, Dokuma Operatörlüğü, Moda Tasarım, Dikiş Makinesi Operatörlüğü, Tekstil Desen Tasarımı, Baskı Teknikleri ve Kullanımı, Dijital Baskı Operatörlüğü, Dijital Görsel Tasarım, Bebe ve Çocuk Modelistliği. Isıtma ve Soğutma Bölümünde, Klima Bakım Operatörlüğü, Tesisat Operatörlüğü, Doğalgaz Tesisat Operatörlüğü ve Hizmet Sektörü Bölümünde ise Hotel Resepsiyon Görevlisi, Ön Muhasebe, Pazarlama ve Satış, Bilgisayarlı Muhasebe şeklinde olacak.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı