Sarıgöl Bahadırlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bahadırlar köyü son dakika gelişmeleri, Bahadırlar köyüne özgü yemekler, Sarıgöl Bahadırlar köyünün tarihi, Bahadırlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bahadırlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Bahadırlar , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bahadırlar köyü resimleri ve Bahadırlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sarıgöl Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sarıgöl Manisa Arası Kaç Km? Sarıgöl Hava Durumu? Sarıgöl Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Sarıgöl Bahadırlar Köyünde doğan biri var mı? Sarıgöl Doğumlu Ünlüler Kimler?
Bahadırlar , Manisa ilinin Sarıgöl ilçesine bağlı bir mahalledir.
Bahadır kelimesi, yiğit anlamına gelir. Mahallenin adının, mahallesi kuran yörük beyinin (Bahadır bey) adından geldiği ve komşu köy olan baharlar mahalleninü kuran Bahar beyle kardeş oldukları halk arasında söylenir. Bu iki kardeş hep durmadan kavga ederlermiş. buna dayanamayan babaları oğlum sen bahadır karşı dağa, oğlum bahar sen de öbür karşı dağa demiş ve kardeşler arasındaki kavga bitmiş. Mahallenin tarihi oldukça eskidir. Mahallenin üç büyük mezarının dolmuş olması çok uzun yılların şahididir. Köy 800 yıllık olarak geçiyor fakat eski mezar taşları bulunmadığından mahallenin tarihi bilinmemektedir.Namı değeri taşlı bahadırlar olarak bilinir..
Yaygın yemekler: Tarhana çorbası, kuru fasulye, bulgur pilavı, bağ yaprağı sarması,bölce (börülce), biber turşusu, çakır pidesi, bazlama yağlaması, üzüm pekmezi,tuluk (tulum)peyniri, koyun peyniri daha çok sevilir, Ekmek olarak yaygın şekilde "Yufka" tüketilir. Özel zamanlı yemekler: Katmer, çılbır, kavurma, nohutlu et haşlaması, koyun/koç/kuzu eti daha çok sevilir,tavuk doldurma, sütlaş, muhallebi, sini (baklava)ayrıca sünnet, düğün vb.törenlerde yöreye has usulde Keşkek aşı pişirilir.
Manisa iline 151 km, Sarıgöl ilçesine 7 km uzaklıkta olup, kuzey-doğusundadır. Güneydamlar, Yeşiltepe, Yukarı Koçaklar, Emcelli, Baharlar, Şeyh Davutlar köyleri ile komşudur.Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Mahallede; iş, memuriyet, evlilik gibi sebeplerle önemli oranda göç yaşanmaktadır.tarımda ödün vermeyen kaliteli altın sarı üzümleriyle üzüm ocağı olarak bilinir.aralık ayına kadar üzüm bulunan bahadır ovasında adeta bir buzhane görevi gören ova yatiştiricilerimizin üzümlerine cazip fiyatlara satmasına sağlamakta.iç ve diş ihracat yoğun bi şekilde gerçekleşir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır.PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.