Savaş Ve Doğayı Takılara Yansıttılar

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) öğrencileri "benim formum ne?" sorusuyla yola çıkarak doğa-yeni doğa ve güncel konuları ele alan tasarımlara...

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi (İKBU) öğrencileri "benim formum ne?" sorusuyla yola çıkarak doğa-yeni doğa ve güncel konuları ele alan tasarımlara imza attı. Öğretim Üyesi Nevin Cambaz Rodoplu tarafından yürütülen tasarım dersi kapsamında 4 aylık çalışmayla 7. Uluslararası Öğrenci Trienalin'ne ilk kez takı tasarımı projesi ile katılmaya hak kazandılar.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 12-16 Haziran'da düzenlenecek olan 7. Uluslararası Öğrenci Trienali'nde bir ilk yaşanıyor. Sergi, atölye ve kısa film gösterimlerinden oluşan Trienalin bu yılki teması "Geçicilik - Farklar ve Ötesi." Geçmiş yıllarda olduğu gibi öğrencileri, eğitmenleri, okulları, eğitim sistemlerini ve kültürleri bir araya getirerek bu birliktelikten doğacak yeni ve çeşitli bakış açılarının paylaşılmasına katkı sağlayan Trienalin'de, İKBU Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Tasarım Bölümü öğrencileri tasarladıkları RE_FORM isimli proje kapsamında üretilen 14 takı tasarımı ile yer alacak.

Tasarımlarda doğa, yeni doğa ve güncel konular işlendi.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Takı Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi Cihat Altuntaş, "RE-FORMorm" başlıklı proje bağlamında doğa, yeni doğa ve güncel konuları ele aldıklarını belirterek, "Biz aslında bu projeye "ben kimim?" ve "benim formum ne?" sorusuyla başladık. Daha sonra sevdiğimiz ve ilgi duyduğumuz konuları bulmaya çalıştık, ben doğayı kendime örnek aldım doğadan dağlara çıktım, dağlardan da re-formun (yenilik) re'sini ve dağ formunu kullandım. Bunu minimalize ettim ve tasarımımda sergiledim. Takı tasarımı anlamında ilk kez Trienal sergisine kabul edildik. 14 parçalık koleksiyonda doğa, yeni doğa ve güncel konuları farklı kaynaklardan, farklı bakış açıları, farklı yorumlarla yeniden ele aldık" dedi.

Altınbaş Holding'den öğrencilere destek

Altınbaş Holding'in de kapılarını açarak genç tasarımcılara destek verdiğini aktaran Cihan Altuntaş, "Altınbaş Holding bize atölyelerini açtılar bu yönden çok şanslıyız. Bizim diğer üniversitelere nazaran çok ayrıcalıklı ve güzel bir çalışma alanımız var. Ben lisede de kuyumculuk okudum. O zamanlar olanaklarımız yoktu, şimdi olanaklarımız var. 400 metrekarelik bir fabrika alanı içinde bölümümüze ait tasarım ve atölye mekanlarında her türlü ihtiyacımızı karşılayarak özgürce üretim yapabiliyoruz. Bu fabrikada çalışmak bize profesyonel hissettiriyor. Okulumuzda tasarımımızı düşünüp düşlüyoruz ve atölyemizde bu tasarımı ortaya çıkartabiliyoruz" diye konuştu.

Coğrafyamızda yaşanan savaşlar takılara yansıdı

Bölüm öğrencilerinden Buğra Kılıç, tasarımlarında güncel konulara odaklandığını belirterek bölgesel savaşlardan esinlendiğini söyledi. Kılıç, "Savaş temasını işledim,bunun sebebi coğrafyamızda yaşanan savaşlar ve bunlara vurgu yaparak güncel bir tasarım hazırladım" dedi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı