Savaştepe Yukarıdanişment Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yukarıdanişment Köyü son dakika gelişmeleri, Yukarıdanişment Köyü ne özgü yemekler, Savaştepe Yukarıdanişment Köyü nün tarihi, Yukarıdanişment Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yukarıdanişment Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Yukarıdanişment Köyü, Balıkesir ilinin Savaştepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yukarıdanişment Köyü Resimleri ve Yukarıdanişment Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Savaştepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Savaştepe Balıkesir Arası Kaç Km? Savaştepe Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Savaştepe Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Savaştepe Yukarıdanişment Köyü Köyünde doğan biri var mı? Savaştepe Doğumlu Ünlüler Kimler?
Savaştepe içesine bağlı bir mahalledir.Yörede yaşayan halk aslı yörük, göçer olup, kökleri Yozgat çapanoğlu soyundan gelmektedir. Yörük olduğu için göçer bir hayat süren Çapanoğlu yörükleri, diğer adıyla halk dilinde Çaparlı yörükleri de denmektedir. İzmir'in Bergama ilçesi Bozköy Kilimalan mevkiine göçmüşler ve bir zaman orada yaşamış, yazın havaların sıcak geçmesi sebebi ile hayvanlarını otlatmak için şimdiki yerleşim yerine danişmentte gelmişler ve Cumhuriyetin ilan edilmesi ve Atatürk'ün göçebeliğe son vermesi ile yerleşik hayata geçmişlerdir. Akrabalarından bir kısmı da Bozköy'de kalmıştır.Bir kısmı da Manisanın Gürle mahallesine yerleşmiştir goca Yörüklerin.
Kültür yörük kıyafetleri,yemeklerde mantı,keşkek, zerde.Balıkesir il merkezine 50 km, Savaştepe ilçesine 7 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin nüfusu az gibi gözüksede Başta İzmir,Ankara ve İstanbul gibi büyük şehirlere öğrenci ve devletin değişik kademelerinde vatana hizmet için çok sayıda memur göndermektedir. Önde gelen memuriyetler;Askeriye (Subay,Assubay,Uzman Erbaş),Emniyet Teşkilatı(Amir ve Memur),Milli Eğitim (Öğretmen),Sağlık (Hemşire ve Sağlıkçı) gibi,
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yörede yetişen ürünlerin başlıcalarıKavun,Soğan,Buyday,Nohut,Mercimek,Sarımsak tır
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamakta, taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.