Schengen Anlaşması’nda Sınır Kontrolleri Üç Ay Daha Uzatıldı

Kaçak yollardan mültecilerin Avrupa ülkelerine girişini engellemek için 25 yıllık Schengen uygulamasını 2015 yılında kısmen sona erdiren Avrupa Komisyonu,...

Kaçak yollardan mültecilerin Avrupa ülkelerine girişini engellemek için 25 yıllık Schengen uygulamasını 2015 yılında kısmen sona erdiren Avrupa Komisyonu, sınır kontrollerini üç ay daha uzattı.

Avrupa Komisyonu, mültecilerin kaçak yollardan Avrupa ülkelerine girişini engellemek için Schengen ülkeleri arasında sınır kontrolleri yapılmasını üç ay daha uzattı. Komisyonun kararına üye ülkeler itiraz etti. Almanya ile Avusturya arasındaki sınır kontrollerinin en az 2017 yılının ortalarına kadar yapılmasını isteyen Almanya Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere, Avrupa'nın yoğun bir göç baskısı altında olduğunu belirterek, kontrollerin devam etmesini gerektiğini söyledi. Maiziere, Komisyonun sınır politikalarının sağlıklı bir zemine oturtulmasını istedi. Avrupa Komisyonu da üye ülkelerden gelen tepkiler üzerine sınır kontrollerinin devam etmesinin sınırsız bir Avrupa ruhuna aykırı olduğunu ve iki yıldır uygulanan kısmı kontrollerin istisnai bir durumdan kaynakladığını açıkladı.

Avrupa Biriliği ülkeleri arasında 1985 yılında Lüksemburg, Fransa ve Almanya'nın sınırlarının kesiştiği yer olan Lüksemburg'un Schengen adlı kasabasında imzalanan ve 1990 yılında uygulamaya konulan Schengen Anlaşması, mülteciler ve terör eylemleri yüzünden 2015 yılında kısmen askıya alınmış ve sınırlarda kontroller başlamıştı. İki yıldır Avrupa Komisyonu sınır kontrollerinin yapılması konusunda izin veriyor.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gazze’de Ateşkes Anlaşması Sağlandı
Los Angeles’taki Yangınlarda Can Kaybı 24’e Yükseldi
Almanya’da X’ten Ayrılma Akımı Başlıyor
Strasbourg’da Tramvay Kazası: 5’i Ağır 30 Yaralı
Döner Partisi nedir ve hangi ülkede kuruldu?