Şebinkarahisar Hocaoğlu Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hocaoğlu Köyü son dakika gelişmeleri, Hocaoğlu Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Hocaoğlu Köyü nün tarihi, Hocaoğlu Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hocaoğlu Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Hocaoğlu Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hocaoğlu Köyü Resimleri ve Hocaoğlu Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Hocaoğlu Köyü Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?
Hocaoğlu , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur. (Bir rivayete göre köyde bir hoca yaşadığı ve hocanın yedi oğlunun aynı günde ölmesi nedeniyle köye hocaoğlu adı verilmiş...) Hocaoğlu köyü 1960 yıllarına kadar Arslanşah köyünün bir mahallesi iken bu tarihten sonra köy statüsüne kavuşmuştur. Ancak köyün yaşlılarından ve yapılan araştırmalardan köyün çok eski bir geçmişe sahip olduğu bilinmektedir.Şebinkarahisar ve çevresinde yoğun olarak yaşayan Rum vatandaşlarının Hocaoğlu köyündede yaşadıkları,daha sonraları köyden göç ettikleri bilinmektedir.Hocaoğlu köyünde yaşayan Türkler Oğuz Türklerinin Karadeniz Çepni ve Kargı Boylarından olup Orta Asya'dan göç etmişlerdir.
Köyün örf ve adetleri daha çok karadeniz ağırlıklıdır ancak iç bölgelerin adetleride görülebilmektedir.Müzik olarak karadeniz müziği ağırlıklı olup İç bölgelerinde etkiside görülebilmektedir. En çok sevilen forlklor davul zurna ve kemençe eşliğinde oynanan horondur.Yaz aylarında yaylalarda ve köy içerisinde çeşitli şenlikler yapılmaktadır.Köyde aile birliğine çok önem verilir. Hocaoğlu köylüleri adet ve örflerine çok bağlıdırlar. Köyde okuma yazma oranı ve kültür seviyesi çok yüksektir.Her senenin Ağustos ayının ilk haftası pazar günü kardeş köy Arslanşah köyünün geleneksel Çat "Karpuz ve Fasulye" festivali köyün Çat piknik alanında yapılmaktadır ve köyün merkezi konumu nedeniyle bu festivale katılım çok yüksektir.
Hocaoğlu Köyü, Şebinkarahisarın batısında 26 Km mesafede, Kılıçkaya Barajının kenarında kurulmuştur. 40 hanedir. Arslanşah, Tepeltepe, Taşçılı köyleriyle komşu olan Hocaoğlu Köyünün 2000 Türkiye Genel Nüfus sayımına göre nüfusu 150 iken 2007 yılında bu nüfus 212'ye dayanmıştır. Kavak,kuşburnu,elma,armut,kayısı,vişne,kiraz,erik ,şeftali,söğüt,ceviz,dut,iğde,çam,ardıç ve çalılıklar köyün bitki örtüsünü teşkil eder, ayrıca pelit(meşe)ağaçlarından oluşan koru geniş bir alanı yayılmaktadır. Hacıbelanın sırt, Kıranköy, Sivrinin uç, Parmağın tepe, Gıranağıl, Barmakdere, Çat deresi önemli dere ve tepeleridir.Köyde Yeni Başlayan arıcılık Çok Büyük Bir Önem Kazanmıştır Bir Çok Aile Arıcılığa Başlamıştır Ve Diğer Yörelerin Arıcıları Hocaoğlu ndada Belirli Süre Duruyorlar.
Köyün üst tarafı dağlık, sebzelik olan ırmak kıyısı denilen alt kısmının küçük bir kısmı ise düzlüktür. Köyün içerisinden geçen iki ırmak mevcut olup (çat deresi ve cıbıl ırmak) bu ırmaklar üzerinde iki adet köprü mevcuttur. Daha önceleri köyde yaylacılık yaygınken şimdi ise yalnız birkaç aile yaylaya çıkmaktadır.ilkbaharda çam ağaçları arasındaki merekbeleği denilen (2,200 Mt rakımlı)yaylaya, sıcakların artmasıyle daha yüksek olan (3.100 Mt rakımlı) Karagöl dağlarındaki yaylaya çıkılmaktadır. Köyün rakımı ortlama 1.100 mt olup havası çok sert ve güzeldir, Totak dağıdan (2.600 Mt. rakımlı) gelen içme suyu çok berrak ve lezizdir.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yıllık yağış tutarı 600 ile 750 mm arasındadır. Baraj yapımından önce çok sert olan havalar şimdi daha ılıman geçmektedir. Havalar Karadeniz iklimine göre daha kurak ve soğuk geçmektedir. Yağış miktarı yüksek dağlık kesimlerde ise 2 metreyi geçmektedir.
Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi'nde 2012 Yılı Hocaoğlu Köyü Nüfusu 66 Erkek, 58 Kadın olmak üzere toplam 124 kişi olduğu belirtilmektedir. Hocaoğlu Köyü nüfusunun 50 misli insan İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bursa, İzmir gibi büyük şehirlerde yaşamakta, genellikle inşaat ve ticaretle uğraşmakta ve kamu sektöründe çalışmaktadır. Farklı şehirlerde yaşayanlar genellikle yaz tatillerini köyde geçirmektedirler.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hayvancılık yapan üreticiler küçükbaş hayvan büyükbaş hayvan yetiştirmektedirler. Ailelerin ihtiyacı kadar tavuk beslenmektedir. Son yıllarda arıcılık yapan aile sayısında artış görülmektedir. Susuz ve sulu tarım yapılan köy arazisinde buğday, arpa, fiğ, yonca, fasulye, nohut, domates, patates, lahana, biber, kavun, karpuz, pancar,salatalık, kabak gibi her türlü sebze üretilmektedir. Köyde çoğu evde traktör ve binek arabası bulunmaktadır.Kılıçkaya barajına yakın oluşu nedeniyle Hocaoğlu köyünde balıkçılık faaliyetleri vardır.
Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde Camii Vardır PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.
Her evde elektrikli ev aletleri mevcut olup, digital receiver (uydu alıcı) ile yüzlerce TV yayınları izlenmektedir. Ayrıca köyün her noktasında cep telefonuyla görüşme yapılabilmektedir. Köyün en meşhur yeri çat deresi piknik alanıdır,burda ihtiyaçları karşılayacak çay tesisleri ve bakkalar ve mescit vardır. Ana yola yakın olması nedeniyle çevre köylerden ve seyahat eden ailelerin piknik alanı konumundadır. Ayrıca köye ait bir un fabrikası bulunmaktadır. Un fabrikası hocaoğlu köyüne ve çevre köylere hizmet vermektedir.
2005 yılında merkezi İstanbul Yüzyıl olan Şebinkarahisar Hocaoğlu Köyü Yardımlaşma Derneği kurulmuştur.
Köyde modern yeni binalar yapılmakta olduğundan köyün görünümüde değişmeye başlamıştır.