Şebinkarahisar Konak Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Konak Köyü son dakika gelişmeleri, Konak Köyü ne özgü yemekler, Şebinkarahisar Konak Köyü nün tarihi, Konak Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Konak Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Konak Köyü, Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Konak Köyü Resimleri ve Konak Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Şebinkarahisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Şebinkarahisar Giresun Arası Kaç Km? Şebinkarahisar Hava Durumu? Giresun Köyleri ve Şebinkarahisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Giresunlı iseniz Giresun Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Giresunlı Ünlüler arasında Şebinkarahisar Konak Köyü Köyünde doğan biri var mı? Şebinkarahisar Doğumlu Ünlüler Kimler?
Konak , Giresun ilinin Şebinkarahisar ilçesine bağlı bir köydür.
Eski adı Göreze olan köyün tarihi hakkında belli bir kaynak yoktur.Köyün başlıca yemekleri; madımak, ayran çorbası, erişte çorba ve pilavı, bulgur pilavı, toyga çorbası, kesme hamur çorbası, etli patates yahnisi, üzüm yaprağı sarmasıdır. Saç ketesi (katmer), yufka böreği, su böreği, lokma tatlısı, sütlaç, kabak tatlısı, baklava gibi hamur işi ve tatlılar da köy lezzetleri arasındaki yerlerini almışlardır. Köyde oynanan başlıca halk oyunları güzeller, efeler, üç ayak ve horondur.
Giresun iline 125 km, Şebinkarahisar ilçesine 17 km uzaklıkta olan köy Giresun ilinin güneyinde, Şebinkarahisar’ın doğusunda yer alır. Konak köyü Şebinkarahisar - Alucra karayolu üzerinde bulunmaktadır. Alucra ilçesine olan uzaklığı ise 23 kilometredir. Doğusunda Gürpınar ve Toplukonak köyleri, batısında Çiftlik Mahallesi, Hacıömer ve Çamlıbel köyleri, kuzeyinde Yeşilyayla köyü, güneyinde Turpçu köyü bulunur.
Köyde karasal iklim hüküm sürmektedir.Yazları kurak ve sıcak,kışları soğuk ve yağışlı geçmektedir.Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.