Şehir Şehir Dolaştı, Bursa’da Şifa Buldu

Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk yaşandı.

Bursa'da Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bir ilk yaşandı. Devlet hastanelerinde beyin cerrahi alanında Bursa'da yapılan ilk ameliyat olma özelliğini taşıyan operasyonla, beyninde tümör olan bir hasta sağılığına kavuştu.

Mide bulantısı ve kusmalar sonucu hastanelere başvuran 45 yaşındaki Kadife Mengüverdi, önce sırayla Yalova, Kocaeli, İstanbul'u dolaştı. Teşhisin daha önce konulmuş olmasına rağmen tedavi gerçekleşmedi. Özel hastanelerin yüksek meblağlar çıkarması ve Mengüverdi'nin ikna olmaması bu durumu geciktirdi. Baş dönmelerinin ve mide bulantılarının çoğalması üzerine ailesi Mengüverdi'yi Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdi. Ameliyat teşhisi burada da konuldu ve zaman kaybetmeden işlemler başlatıldı.

Hasta Kadife Mengüverdi'nin kızı Funda Mengüverdi, "Erkek kardeşim 12 yaşında. O doğmadan 1 yıl önce annemin mide bulantısı ve kusmaları çoğaldığı için hastaneye gittik. Başının şiddetli şekilde ağrıdığını söylüyor ve bir hafta boyunca yataktan çıkmadığı zamanlar oluyordu. Şehir şehir dolaştık. Yalova, Kocaeli, İstanbul'da birçok hastaneye gittik. Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin bu ameliyatı yapabileceğini öğrendik ve Yalova'dan Bursa'ya geldik. 12 yıldır annemi ameliyat ettiremiyorduk, ikna edemedik. Mide bulantısının yanında baş dönmelerinin de olduğunu söyleyince bir şekilde ikna ettik. Doktorumuz Rıfat Akdağ'ı görünce hemen ikna oldu. Ameliyat başarılı geçti ve durumu şu an çok şükür iyi. Yavaş yavaş eski sağlığına kavuşuyor" dedi.

Ameliyat ekibinin başı Prof. Dr. Yusuf Tüzen, "45 yaşında olan hastamız bize nöbet şikâyetiyle başvurdu. Beyninde 6 santimlik tümörün yanı sıra 8 milimlik baloncuk vardı. Anevrizma diye adlandırılan damarında baloncuğun sağ ve solda, yani iki tarafta da bulunması işi zorlaştırıyordu. Bu ciddi ve zor bir ameliyattı. Kliniğimizde henüz hiç yapılmamıştı. Anevrizma ameliyatı hastanemizde ilk kez yapıldı. Yeni yapılan cerrahi hastanemiz bittikten sonra anjiyo imkanımızın artmasıyla bu ameliyatları daha çok yapacağız. Bizim kliniğimiz eğitim ve araştırma hastanesi olması yanında bir özellik daha kazandı. Sağlık Birimleri Üniversitesi'ne bağlı bir hastane oldu " dedi.

Op. Dr. Rıfat Akdağ ise, "Önce sağ tarafındaki kemik parçasını kaldırdık. Anevrizma dediğimiz baloncuğu ise özel klips sistemiyle kapattık. Aynı seans üzerinde hastayı uyandırmadan kafasının sol tarafındaki kemik parçasını da kaldırdık. Yaklaşık 9 saat süren bir ameliyattı. 2 gün yoğun bakımda kaldı. Kendine geldikten sonra servise çıkardık. Genel durumu gayet iyi, nöbetleri azaldı. Son derece riskli ve büyük bir ameliyattı. Özellikle anevrizma açık cerrahiyle tedavisi yapılan bir ameliyat değildi. Biz bunu gerçekleştirdik. Beyin ve tümör hastaları geliyor. Onları eskiden başka hastanelere sevk ediyorduk. Artık sevk etmemeye başladık. Bunların yanında damar hastalıklarını da tedavi etmek istiyoruz. Bizim arzumuz buraya gelen hastayı tedavi etmeden göndermemek. Bunun için çaba gösteriyoruz. 6 ay boyunca Ankara'da eğitim aldım. Eğitimi tamamlayıp geldim ve beyin ve damar hastalığı ameliyatını gerçekleştirdik. Henüz Bursa'da devlet hastanelerinde bu ameliyat yapılmadı. 3 anjiyo cihazımız mevcut. Hastanın kafa tası açılmadan anjiyo yaparak o baloncuğu kapatma gayreti içerisindeyiz" dedi.

Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları bu tür ciddi ve zor operasyonlara devam edeceklerini açıkladı.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Önerge Kabul Edilseydi Doktor Maaşları Ne Kadar Artacaktı?
Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün