Şehitkamil Belediyesi tarafından kurulan Gıda Bankası, ihtiyaç sahiplerine yeni yerinde hizmet verecek.
Şehitkamil ilçesi 9 Ekim Mahallesinde hizmet veren Şehitkamil Belediyesi Gıda Bankası, Onat Kutlar Mahallesinde yapılan Onat Kutlar Uzay Çalılı Pazar Yeri altında hizmet vermeye başlayacak. Vatandaşa daha nitelikli ve kaliteli hizmet sunma amacıyla yeri değiştirilecek olan gıda bankası, yeni adresinde de dar gelirli ailelerin en büyük destekçisi olmayı sürdürecek. Gıda Bankası Sorumlusu Nazmi Açıkkol, sistemli çalışması ve güvenilir veri tabanıyla gerçek ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi sürdürdüğünü belirterek, hedeflerinin vatandaşa en iyi şekilde hizmet etmek olduğunu söyledi. Yıllık ortalama 50 bin civarında başvuru aldıklarını aktaran Nazmi Açıkkol, "Şuanda hizmet verdiğimiz Gıda Bankası İdari Hizmet Binası ve depolarımız, yetersiz kalmaya başlamıştı. Çünkü yıldan yıla artan nüfus ve artan başvuru nedeniyle yeni bir yere ihtiyaç olmuştu. Bu konuda Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na teşekkür ediyoruz. Onat Kutlar Mahallesinde yapılan yeni, güzel ve daha nitelikli hizmet alanı olan bir yere taşınacağız. Şuanda buradan taşınana kadar eski noktada hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.
Kendilerine dilekçe ile müracaat eden vatandaşların durumunu önce resmi olarak sorguladıklarını daha sonra da yerinde tespit ettiklerini kaydeden Gıda Bankası Sorumlusu Nazmi Açıkkol, ailenin ekonomik durumuna göre bir puanlama yaptıkları bilgisini verdi.
"Yardımları düzenli aralıklarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz"
Açıkkol, yardımların zaman aralığını puan tablosuna göre ayarladıklarını belirterek, gıda yardım paketlerinin aralıklarla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını ifade etti. Nazmi Açıkkol, "Gıda Bankamızın genel politikası, muhtaç ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlarımıza gıda ve giyim konusunda yardımcı olmak. Ana politikamız bu. Ancak bunun yanı sıra biz; özellikle aile nüfusu kalabalık olan, gıdaya sürekli ihtiyacı olan ailelere periyodik olarak yardımda bulunmaktayız. Gıda yardımı paketi içerisinde; 5'er kilodan oluşan bulgur, pirinç, şeker, makarna, mercimek ve 5 litre yağ bulunuyor. 6 farklı temel gıda maddesinden oluşan toplamda 30 kilogramlık gıda yardım paketini düzenli aralıklarla vatandaşlarımıza ulaştırıyoruz. Bunun yanı sıra her 3 ayda bir çölyak hastalarına yönelik 9 kilodan oluşan glutensiz un ve 2 paket glutensiz makarna dağıtımı yapıyoruz" dedi.
Dar gelirli ailelere özel günlerinde de destek verdiklerini anlatan Açıkkol, "Gıda Bankamızın giyim mağazasında Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve yılbaşında yılda 3 defa vatandaşlarımıza giyim yardımı yapılıyor. Bizde kayıtlı olan ihtiyaç sahibi ailelere ayakkabı, pantolon, gömlek ve aklınıza gelen tüm kıyafet çeşitlerinden vermekteyiz. Bunun yanı sıra düğün, nişan ve kına gibi vatandaşlarımızın özel günlerinde de abiye kıyafetler ve gelinlik yardımı yapmaktayız. Ayrıca vatandaşımıza temizlik maddesi yardımı da yapıyoruz. Gerek giyim mağazası bölümümüz gerekse de gıda bölümümüz, yüzde 90 oranında hayırsever bağışçılarımızdan gelen hibe bağışlarla karşılanmaktadır. Hayırsever vatandaşlarımızdan gelen bağışları, onların adına vatandaşlarımıza ulaştırmaktayız" diye konuştu.
Periyodik olarak yıl boyunca devam eden yardımlar kapsamında, tekerlekli sandalye, beyaz eşya, mobilya, yakacak, halı, gıda, kıyafet, ayakkabı, temizlik malzemesi gibi ihtiyaçlar yer alabiliyor.
İHA