Sektörün Yıldızları Öğrencilerle Bir Araya Geldi

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Endüstri Mühendisleri topluluğu tarafından düzenlenen ÜRGEM'16 (Üreten ve Gelişen Endüstri Mühendisleri) sektörün...

İstanbul Gelişim Üniversitesi(İGÜ) Endüstri Mühendisleri topluluğu tarafından düzenlenen ÜRGEM'16 (Üreten ve Gelişen Endüstri Mühendisleri) sektörün başarılı isimlerini öğrenciler ile bir araya getirdi.

Gelişen endüstri sektörünün parlayan yıldızları ve Türkiye'nin genç beyinleri, İstanbul Gelişim Üniversitesi'nde iki gün boyunca öğrencilerle buluştu. Başta İstanbul Gelişim Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi iş birliği ile 2 gün boyunca yapılan organizasyonun açılış konuşmasını İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektör'ü Prof. Dr. Burhan Aykaç yaptı.

Etkinlik kapsamında liderlik, altı sigma, endüstri sektörü, dijitalleşme, yöneticilik, inovasyon ve girişimcilik konuları masaya yatırılırken aynı zamanda organizasyon içerisinde sanat ve müzik sektörünün yıldız isimleri de yer aldı. Gün boyu süren programın sonunda birinci gün sanatçı Beyza Durmaz, ikinci gün ise sanatçı Aynur Aydın konuk oldu.

Borusan Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, Coca Cola Saha Satış Yöneticisi Erdem Kahraman, Borusan Genel Müdürü Zafer Terzioğlu, Amphenol Genel Müdürü Hakan Saraçoğlu, Nielsen Genel Müdürü Erdem Tolon, Kom Fabrika Müdürü Utkan Uluçay, EKOL Lojistik İnsan Kaynakları Direktörü Berrin Yıldız Tavman, Lisi-Aerospace Üretim Müdürü İlker Aksoy, etkinlik boyunca öğrencilere tecrübe, deneyim ve bilgi birikimi ile yol gösterdi.

"Amacımız da rakip olmadığımızı ve birleşerek çok güzel projelere imza atabileceğimizi gösterebilmekti"

Beş senedir İGÜ Endüstri Mühendisleri Topluluğu olarak faaliyet gösterdiklerini fakat bu yıl ilk kez ÜRGEM'16 ile güzel bir proje ortaya çıkardıklarını söyleyen Kulüp Başkanı Buse Yüksel de etkinlik için, "İGÜ başta olmak üzere, Süleyman Demirel Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve yan destek veren Yaşar Üniversitesi ile beraber olmak üzere 6 üniversite yola çıktık. Amacımız da rakip olmadığımızı ve birleşerek çok güzel projelere imza atabileceğimizi gösterebilmekti. Öğrenci yaşımızda sektördeki büyük insanları karşımıza getirip kendimizi duyurabiliriz. Çünkü bu dönemde artık maalesef iş sektörü torpille işliyor. Fakat biz burada birebir göz geze gelip, konuşup, anlaşıp kendimize staj imkanı sağlayabiliyoruz. Sonradan da bu imkanı iş imkanı olarak bize geri dönebiliyor" dedi.

"Sektörün bizlerden istedikleri tek şey, farkındalık"

Bu tarz etkinliklerin öğrenciler için çok yararlı olduğuna da vurgu yapan Buse Yüksel, "Öğrencilerin bu sayede çevreleri genişliyor. Çevrelerinin genişlemesinin yanı sıra, profesyonel kişilerden iş dünyasına dair tecrübeleri duydukları zaman bakış açıları da değişiyor. Aynı zamanda da sektörün bizlerden ne istediğine dair bilgiler elde ediyoruz. Aslında bizden istedikleri tek şey farkındalık. Ne üniversiteye bakıyorlar ne de başarı durumuna. Yani iş görüşmesi için binlerce kişi başvuruyor fakat bir kişinin kendisini fark ettirmesi bekleniyor. Biz karşı tarafa farkındalık oluşturduğumuz zaman inan ki hiçbir sıkıntı olmadan direkt iş bulabilir ve iş hayatımızda da aynı şekilde başarılı olabiliriz" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Bakan Tekin’e Rapor, “bir Gün Okula Aç Git, Günü Simit Ve Ayranla Geçir”
Meb, Öğretmene Karşı Şiddet Davalarına Müdahil Olacak
Açıköğretim Fakültesi Final Sınavları İ̇çin Geri Sayım Başladı! 
Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı