Selçuk Üniversitesi, teknolojide yeni projeler peşinde

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, yeni kurulan bir fakülte olmalarına rağmen, sanayi, kamu ve...

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Teknoloji Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Necmettin Tarakçıoğlu, yeni kurulan bir fakülte olmalarına rağmen, sanayi, kamu ve yurt dışı bağlantılarının güçlü olduğunu belirterek, "ASELSAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı ve Tekno Girişim gibi kurum ve kuruluşlarla projelerimizin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yeni fikir ve projeler üzerinde de çalışmalarımız sürmektedir. Arkadaşlarımızın hepsi dinamik, istekli ve arzulu ve heyecanlı bir şekilde çalışmaktadırlar" dedi.

Prof. Dr. Tarakçıoğlu, yaptığı açıklamada, bünyelerinde 55 akademik kadro ve bin 808 öğrencinin bulunduğunu, fakültede, bilgisayar mühendisliği, biyomedikal mühendisliği, mekatronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, makine mühendisliği, metalurji ve malzeme mühendisliği bölümlerinin yer aldığını ifade etti. 2010 yılında kurulan fakültenin, "Ulusal ve uluslararası akredite olmuş, diğer üniversiteler ve özel sektörlerle sürekli iletişim halinde, uluslararası çapta kaliteli eğitim veren bölgesindeki en iyi fakültelerden biri olma" temel amacıyla çalışma gerçekleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Tarakçıoğlu, "Fakültemizde öğrencilerimizin faydalanabileceği 3 adet bilgisayar laboratuvarı, 1 adet sayısal elektronik laboratuvarı, 1 adet analog elektronik laboratuvarı, 1 adet mikroişlemci ve PLC laboratuvarı, 1 adet kontrol sistemleri laboratuvarı, 1 adet elektrik makinaları ve güç elektroniği laboratuvarı, 1 adet görüntü işleme laboratuvarı, 1 adet haberleşme ve sinyal üretme laboratuvarı, 1 adet proje geliştirme ve uygulama laboratuvarı, 1 adet baskı devre laboratuvarı, 1 adet mekanik test laboratuvarı, 1 adet ısıl işlem laboratuvarı, 1 adet metallografi laboratuvarı yer almaktadır. Fakültemizin Konya Sanayi Bölgesi'nde bulunan ek hizmet binasında ise kaynak atölyesi, otomotiv atölyesi, talaşlı üretim atölyesi, CNC atölyesi, elektrik ve elektronik atölyeleri bulunmaktadır. Bu yönüyle fakültemiz Konya Sanayi Bölgesi'nde mühendislik eğitimi veren ülkemizdeki ilk ve tek fakültedir" diye konuştu.

"Yurt dışında 13 üniversiteyle öğrenci değişim programımız var"

Prof. Dr. Tarakçıoğlu, fakülte bazında, öğretim üyelerinden Doç. Dr. İsmail Sarıtaş'ın Uluslararası Rüçhanlı patent almış olduğu "Elektromanyetik Filtre Cihazı", Doç. Dr. Fatih Başçiftçi'nin "Üçüncü Gözüm" isimli cihazı, Teknopol Selçuk Ar-Ge / Akredite Uygulama Merkezi (Teknopol SAUM) kapsamında ekip çalışması olarak "Türkiye'nin ilk yerli CNC Besleme Robotu", Prof. Dr. Tarakçıoğlu'nun kendisine ait "Engelli Bakım Ünitesi" gibi çok sayıda çalışmaya imza attıklarını, bu tür proje çalışmalarına devam ettiklerini aktardı. Bu anlamda, kendilerine gereken imkanı sağlayan ve desteklerini esirgemeyen Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin'e teşekkür eden Prof. Dr. Tarakçıoğlu, savunma sanayi ve robot sanayiyle ilgili önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini, imkanlar ölçüsünde enerji sistemleri ve elektrikli otomobil konusunda da çalışmalara imza atmak istediklerini dile getirdi. Üniversite-sanayi-kamu işbirliğinde maksimum seviyede olduklarını, bu çerçevede başlattıkları İntörn Mühendislik projesi ve kariyer planlama ve takip ofisi çalışmalarının olumlu tepkiler aldığını anlatan Prof. Dr. Tarakçıoğlu, "Uluslararası ilişkiye oldukça önem veriyoruz. Son olarak anlaşmaya vardığımız Riga Teknik Üniversitesi ile birlikte 13 üniversiteyle öğrenci değişim programımız var. Fakültemizin sanayiyle işbirliği var. Yurt dışıyla işbirliği var. Yeni proje çalışmaları var. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu geleceğe yön veren özgüveni tam bilgili tecrübeli yeterli deneyime sahip, planlayabilen, üreten, uygulama becerisine sahip mühendisler yetiştiriyoruz ve yetiştirmeye devam edeceğiz. ASELSAN, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK, Kalkınma Bakanlığı ve Tekno Girişim gibi kurum, kuruluşlarla projelerimizin sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Yeni fikir ve projeler üzerinde de çalışmalarımız sürmektedir. Arkadaşlarımızın hepsi dinamik, istekli ve arzulu ve heyecanlı bir şekilde çalışmaktadırlar. Bu da şöyle bir netice verdi; mühendislik fakültelerinde olan bölümlerler ile fakültemiz bölümleri arasındaki yerleşme puanlarımız arasındaki fark neredeyse kapandı. Bölümlerimizdeki kontenjan doluluk oranımız yüzde 100'dür. Bu da fakültemizin tercih edilir hale geldiğini göstermektedir. Bunu biraz daha cazip hale getirebilirsek (bunun için planlarımız ve çalışmalarımız mevcuttur) puanlarımızın diğer fakülteleri geçeceğine inanıyoruz şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Tarakçıoğlu, fakülte müfredatlarını uluslararası geçerliliğe sahip şekilde güncellediklerini sözlerine ekledi.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp’a Yapay Zekâlı Sohbet Özelliği Geliyor
Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre