Selendi Karaselendi köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Karaselendi köyü son dakika gelişmeleri, Karaselendi köyüne özgü yemekler, Selendi Karaselendi köyünün tarihi, Karaselendi köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Karaselendi köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Karaselendi , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Karaselendi köyü resimleri ve Karaselendi köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Karaselendi Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?
Karaselendi , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.
Karaselendi mahallesi yerleşim alanı çok eski Bizans Dönemine dayanaktadır. Mahallede ve civarında bolca Bizans dönemine ait paralar bulunmaktadır. Lidya dönemine ait de mahallede bu güne kadar olan kalıntılar talan edilmiştir. Şu anda bu döneme ait mahallede bir evin bahçesinde bir taş anıt ve dikili taş ile mağaralar vardır. Lidya’lılar dönemine ait eserler çevre müzelere gönderilmiştir. Çevre müzelerde bunları bulmak mümkündür. Köy ilçenin tarihine kaynaklık etmektedir. İlçenin adını aldığı bir mahalledir. Bu bakımdan köy oldukça önemli bir yer tutmaktadır.
Köy dağınıktır. Sarı hasanlar,Akça kertil, Sarı kayalar ve Takırlar mahallenin mahalleleridir. Karaselendi mahallesi ilçeye 4 kilometre uzaklıktadır. İlçeye çok yakın olması ve ilçeyle sınır komşudur. Kayranlar,Yukarı Güllüce köyleriyle sınırdır. Köy diğer köylerde olduğu göçebe yörüklerin buraya gelerek çadır kurmaları ile oluşmuştur. Mahalle Aralarındaki uzaklık 3-5 kilometreyi geçmez. Mahallenin yerleşim yeri doğu ve batısında dağ olan ve kuzey güney istikametinde dere yatağına ve yamacına kurulmuştur. Mahallenin sınırı bir taraftan Selendi Çayına dayanmaktadır. Bu durum ekonomik olarak müspet yönde mahallesi etkilenmektedir. Mahallenin yolu asfalttır. ilçeye, mevcut köylüye ait özel vasıtalarla gidilip gelinmektedir. İlçenin pazarı olan Perşembe günü mahalleden vasıtalar gider gelir. Diğer günlerde de özel gidiş gelişler olur.Köy yolu, halen Selendi’yi Kula İlçesine ve Demirci güzergahına bağlayan ana yol güzergahındadır. Bu nedenle ulaşım yönüyle çok şanslı bir mahalledir. Anayola çıkarak ulaşım sağlanmaktadır. Anayola 1 kilometre içerde olan köy e yaya da gidip gelinebilecek durumdadır.
Mahallenin, su, elektrik ve telefonu mevcuttur. Dere kenarında kurulmuş olması su yönünden mahallenin şansını artırmaktadır. Suyu boldur. Şu şebekesi mevcuttur.
Mahallenin nüfusu 1950 de 273,2000 yılında ise 575’tir.Mahallenin nüfusu istikrarlı bir artış göstermektedir. En az göç eden köylerdendir. Mahalleden göçün olmaması veya az olması mahallenin diğer köylere göre kendi kendine ekonomik yeterliliğinin olmasındandır. Bu durum hane sayısından da kendini göstermektedir.1970’te 72 olan hane sayısı, 1990 yılında 108 olmuştur. Mahallenin civar komşu köylerle akrabalık ilişkileri mevcuttur.
Köy gelirini tarım ve hayvancılıkla sağlamaktadır. Bilhassa koyun ,keçi bu mahallede ağırlıklı olarak yetiştirilir. Mahallede tütün ekimi de yapılır. Köy genellikle merkez mahallesi çay kenarına kurulu olmasından tarıma elverişli arazisi vardır. Bu mahallede Sebze,meyve üretimi bu mahallede ağırlık kazanır. Yaz mahsulü dediğimiz kavun,karpuz,fasulye,mısır gibi birçok sebze ve meyve üretimi yapılmaktadır. Mahallede tarım modern tarım araçları olan traktör ve benzeri araçlarla yapılmaktadır. Mahallede yeterince bu işi yapacak traktör vardır. Ayrıca mahallede otomobil,motosiklet. kamyonet türü araçlar da mevcuttur. Bunlarda mahallenin ekonomisine olumlu katkılar yapmaktadır. Mahallede hayvancılık biraz daha modern usullerle yapılmaya başlanmıştır Mahallede hayvan ıslah çalışmaları da vardır. İnek besiciliği bunun en güzel örneğidir. Mandofon ve hoşteyn cinsi inek besiciliği yapılmaya başlanmıştır. Bu durum üretimi olumlu yönde etkilemekte ve gelir seviyesini yükseltmektedir. Kümes hayvancılığı da bu mahallede yapılmaktadır. Orman ürünlerinden yakacak olarak faydalandıkları gibi bu köy civarında Meşe ve pırnar ağaçları ağılıklı bitki örtüsünü teşkil etmektedir. Bu durun da köy için ayrıca bir zenginlik kaynağıdır.
Mahallede geleneksel yörük düğünleri yapılmaktadır .Kış geceleri yüzük oyunu ve kış sohbetleri geceleri yapılır. Kışın ayrıca tavşan ve keklik avcılığı yapılır. Mahallede önceleri daha belirgin olarak yapılan halı,kilim,torba,-namazla,kuşak gibi el sanatları son zamanlarda fabrikasyonlarının üretilmeye başlanmasıyla oldukça az yapılmaktadır.Kadınlar kış gecelerinde gelinlik kızlarına çorap örme oya ve tığ işleri ile çeyizlik hazırlayarak boş vakitlerini değerlendirirler.
İşler mahallede imece usulü ile yapılmaya devam etmektedir. Yardımlaşma Anadolu’nun genelinde olduğu gibi bu mahallede de hat safhadadır. Değişik usulü imece çalışması ile işlerini beraberce yaparlar.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.