Selendi Omurlar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Omurlar köyü son dakika gelişmeleri, Omurlar köyüne özgü yemekler, Selendi Omurlar köyünün tarihi, Omurlar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Omurlar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Omurlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Omurlar köyü resimleri ve Omurlar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Selendi Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Selendi Manisa Arası Kaç Km? Selendi Hava Durumu? Selendi Köyleri ve Manisa Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Manisalı iseniz Manisa Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Manisalı Ünlüler arasında Selendi Omurlar Köyünde doğan biri var mı? Selendi Doğumlu Ünlüler Kimler?
Omurlar , Manisa ilinin Selendi ilçesine bağlı bir mahalledir.
Köy, ismini, kurucusu olan Omur Baba adlı bir Yörük'ten almıştır. Hayvan sürülerinin sahibi olan Omur Baba adlı kişi o dönemlerde köyün şu anki mevkiine sürüleri ile gelmiş, artık yaşı ilerleyen için bu mevkiye yerleşmiş ve burada oba şeklinde bir oluşum meydana gelmiştir. Köy diğer insanların da yerleşmesi ile bugünkü halini almıştır.
Köy gelenek ve göreneklerine genel olarak bağlıdır. Çorbalardan tarhana çorbası meşhurdur. Düğünlerde özellikle keşkek aşı bulunur.
Manisa iline 189 km, Selendi ilçesine 22 km uzaklıktadır. Yeşil bir vadi tabanını yukarıdan gören bir tepeye yol kenarına kurulmuştur. Hayvancılık ve tarım başlıca geçim kaynağıdır. Köy Ege Bölgesi'nin kıyı şeridindeki pek çok diğer il ve ilçe merkezine göç vermiştir. Tepe yamacındaki tarlalar çok taşlıdır. Tarlalar yer yer 2 metreyi bulan taş yığınlarının arasında yer alır. Vadi tabanından geçen dere kıyısındaki arazileri çok verimlidir. Son zamanlarda tabandaki bu sulak arazilerde kiraz yetiştirilmeye başlanmıştır. Derenin üzerinde Osmanlı zamanından kalma tek gözlü kemerli bir köprü de bulunmaktadır.
Mahallenin iklimi, mahallenin bulunduğu konum gereği karasal iklime daha yakındır.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.
Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.