Seydikemer Gölbent köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Gölbent köyü son dakika gelişmeleri, Gölbent köyüne özgü yemekler, Seydikemer Gölbent köyünün tarihi, Gölbent köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Gölbent köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Gölbent , Muğla ilinin Seydikemer ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gölbent Köyü Resimleri ve Gölbent köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Seydikemer Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Seydikemer Muğla Arası Kaç Km? Seydikemer Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Seydikemer Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Seydikemer Gölbent Köyünde doğan biri var mı? Seydikemer Doğumlu Ünlüler Kimler?
2012 yılına kadar Fethiye ilçesine bağlı bir köyken, 2012 yılında Muğla'nın büyükşehir olmasıyla Seydikemer ilçesine bağlı bir mahalle statüsünü almıştır.
Köyü adının nereden geldiği ile ilgili iki tane söylenti vardır. Birincisi, köy etrafındaki tepelerden dolayı tam çukur içinde kalmıs olması ve eskiden mahallenin bulunduğu yerin bir göl olmasından dolayıdır. Diğeri ise, halk arasında yaygın olan Gülmet'dir. Bu da, mahallede bir zamanlar gül yetiştirildiği ve gülün güzel kokusundan dolayı Gülmet'in geldiği söylenir.
Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur.
Muğla iline 190 km, Fethiye ilçesine 55 km uzaklıktadır.
Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi eskiden tütüncülüğe dayanıyordu. Tütün ekimi eskiye göre yok denecek kadar azalmıştır. Artık seracılık yaygındır. gölbent mahallesinde hayvancılık çok yaygın değildir . Köylülerin kendilerine ait inekleri kurbanlıkları vardır. çevre dağlık köylerde hayvancılık yaygındır. Son yıllarda seracılık asıl geçim kaynağı haline gelmiştir. Halkın Ekenomik durumu iyi denilebilecek bir seviyededir.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. Eşen Belediyesine 7 km uzaklıktadır. Eşen de ayrıca ilköğretim okulu ,lise, sağlık ocağı , tüm işlemlerin yapıldığı PTT, Tarım Kredi kooperatifi bulunmaktadır. Eşen de hafta da 2 gün pazar kurulmaktadır. Elektronik- iletişim tekstil, gıda, giyim , hırdavat, vs... mağazaları bulunmaktadır