Sıcakta Bol Sıvı Tüketin

Sıcakların artmasıyla birlikte sıvı kaybının önem kazandığını söyleyen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Irmak, "Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybı bazı sağlık problemleriyle karşımıza çıkabilir.

Diyetisyen Duygu Ceyhan Irmak, yaz aylarında doğal maden suyu ile taze sıkılmış veya ambalajlı meyve suyu, limonata veya ayran içilmesinin hem susuzluğu giderme, hem de vücudun kaybettiği mineral ve vitaminlerin yerine konulması açısından faydalı olacağını bildirdi.

Sıcakların artmasıyla birlikte sıvı kaybının önem kazandığını söyleyen Bursa Çekirge Devlet Hastanesi'nde görevli Diyetisyen Irmak, "Terleme ile artan sıvı ve mineral kaybı bazı sağlık problemleriyle karşımıza çıkabilir. Bunların yaşanmaması için günde en az 2-2,5 litre (8-10 bardak) su tüketmeliyiz. Aynı zamanda sıvı ihtiyacını karşılamak için farklı alternatif olan ayran, süt, taze meyve suları, maden suyu (tansiyonu olanlar dikkatli olmalı) gibi içecekler tercih edebiliriz. Bitki çayları da tercihlerimiz arasında yer alabilir, ancak fazla tüketimden kaçınmalıyız" dedi.

Irmak şunları söyledi: "Yaz aylarında dikkat etmemiz gereken diğer bir husus yağlı gıdalar ve hamur işleri. Bu yiyecekleri fazla tüketmek baş ağrısı, yorgunluk, tansiyon gibi sağlık problemlerine yol açabilir. Bunlar yerine bol sebze ve meyve yemeliyiz. Öğünlerimize salata eklemeliyiz. Böylece hem sağlığımızı korumuş, hem de kış aylarında kattığımız kilolara yenilerini eklememiş oluruz. Yazın gelmesiyle kış aylarında kaldığımız kapalı ortamlardan sıyrılıp kendimizi tabiata bırakacağımız günler bizi bekliyor. Bunu fırsat bilip hareketi arttırmalıyız".

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Aile Hekimliği 20 Yılda Sağlıklı Bir İ̇şleyişe Kavuşamadı
Bronşektazi Hastalarına Önemli Uyarı
Protein Tozlarında Ağır Metal Riski !
Sağlıkta Çetelerin Olmadığı Başka Bir Sağlık Sistemi Mümkün
Dil Temizliği Nedir, Nasıl Yapılır?