Sığınmacı Ve Türk Ailelerin Çocuklarının Uyum Sorunlarına Örnek Projeler

Derviş Baba gönüllüleri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile ortak projelere...

Derviş Baba gönüllüleri, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü öğrencileri ile ortak projelere imza atıyor. Öğrenciler tarafından hazırlanan 5 farklı proje, sığınmacı ve Türk ailelerin çocuklarının uyum sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyor.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi ve Eskişehir Derviş Baba gönüllüsü Zekiye Doğan, "Eskişehir Derviş Baba gönüllüleri olarak her ay rutin toplantılarımız oluyor. En az ayda bir kez bir araya geliyoruz. Hem yeni gönüllülerimiz ile tanışıyoruz hem bir önceki ay yapılan çalışmaları, hem de önümüzdeki ayın yapılacaklarını konuşuyoruz. Bu ay Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinin proje yönetimi dersi kapsamında hazırladıkları projeleri sundukları bir toplantı gerçekleştirdik" dedi.

Hazırlanan projeler hakkında konuşan Doğan, "Bölüm öğrencilerimiz 5 ayrı proje geliştirdi. Her proje ile Eskişehir Derviş Baba bünyesinde yardım ettiğimiz sığınmacı ve Türk ailelerin çocuklarının uyum sorununa yönelik çözümler geliştirildi. Bu projelerin biri BEBKA, biri TEMA, biri ETO, biri Avrupa Birliği projesi, biri de Derviş Baba ile hazırlanıyor. Bugünkü toplantıda ise öğrencilerimiz bu projelerini Derviş Baba gönüllülerine sundular. Gönüllülerimiz arasında projelerde yer almak isteyenler belirlendi" diye konuştu.

"En az karınlarını doyurmak kadar önemli"

Doğan, projelerin önemine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Nihayetinde basit bir bölüm dersi olarak görülen bu ders kapsamında öğrencilerimizin yaptığı bu çalışmalar, toplumsal bir soruna az da olsa merhem olacaktır diye umut ediyoruz. Birkaç ay sonra öğretmen olacak öğrencilerin şimdiden ülkemizin en önemli sorunlarından biri olan sığınmacı çocukların uyum sorunda çözüme yönelik çalışmaları onların gelecekteki toplumsal rolleri görev açısından büyük önem taşımaktadır. Bu projeler çerçevesinde sığınmacı çocuklarımızla Türk çocuklarımızı farklı etkinliklerde bir araya getirerek karşılıklı önyargıları ortadan kaldırmak ve böylece kültürel ve sosyal uyum konusunda bir parça da olsa mevcut soruna katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Derviş Baba gönüllüleri olarak bu gibi çalışmaları en az gıda yardımları kadar önemsiyoruz doğrusu. Hatta belki de daha fazla önemsiyoruz. Çünkü gıda yardımları bir şekilde halloluyor ve bizce o çocukların eğitimleri gelecekleri açısından karınlarını doyurmaktan daha önemli. Nihayetinde bu çocuklar beş, on yıl sonra yetişkinler olarak aramıza katılacaklar ve onların nasıl yetişkinler olacakları bizlerin elinde. Bu noktada Üniversite öğrencilerinin bu konuda inisiyatifi ellerine almaları ve sorunun değil, çözümün bir parçası olmayı seçmelerini çok önemsiyoruz."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Genel Haberleri

Kestane nasıl pişirilir? Kestane pişirmenin püf noktaları nedir?
Dünya Kız Çocukları Günü ne zaman 2021? En güzel Dünya Kız Çocukları Günü mesajları