‘Sık Dişini Biraz’ Sözü Hasta Ediyor

Her hastalığın altından çıkan stresin dişleri de vurduğunu belirten İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, özellikle uykuda istemsiz yaşanan diş sıkmaların...

Her hastalığın altından çıkan stresin dişleri de vurduğunu belirten İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, özellikle uykuda istemsiz yaşanan diş sıkmaların sadece dişleri değil, çene, boyun ve baş ağrılarına da yol açtığını söyledi.

DentSuadiye Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Diş sıkma sonucunda, dişlerde çatlaklar, kırılmalar ve diş etine yakın kısımlarında aşınmalar oluşur. Diş minesindeki aşınma, dişi koruyamamakla başlayan adım, diş kaybı ile sonuçlanmaktadır" dedi.

Bunların yanı sıra da, diş hekimliğine karşı kişinin hissettiği stresin, kaybın ve tedavi sürecinin uzamasına neden olduğunu ifade eden Arslan, "Psikolojik olarak hissedilen, diş hekimi korkusu, gelecekte oluşabilecek birçok sağlık sorunlarının da tetikleyicisi olmaktadır. Günümüz koşullarında artık, acıdan ve korkudan uzak olabileceğiniz pek çok yeni yöntemler oluşmaktadır. Profesyonel olarak yapılan birçok çalışma neticesinde, hastalarımızın artık diş hekimi korkusunu yendiklerini ve kendisiyle daha barışık bir birey haline geldiğini görmekteyiz" açıklamalarında bulundu.

Diş sıkmasına botokslu çözüm

Diş kaybıyla gelen hastaların bir çoğunda diş sıkma ve gıcırdatma problemlerini gördüklerini kaydeden Protez ve İmplantoloji Uzmanı İlker Arslan, "Bunu önleyebilmek adına diş plakları veya botoks işlemleri yapmaktayız. Hazırlanan diş plakları, diş üzerindeki basıncı önleyeceği için, refleks olarak kişinin dişini sıkmasını engeller. Yapılan botoks işlemi de çiğneme kaslarına uygulandığından stresi yok etmeye yönelik bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.