Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altı üzüm hasadı tamamlandı. 3-4 TL arasında değişen fiyatlarla hasadı yapılan üzümler İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana gibi metropol şehirlere gönderildi.
Mersin Bölge Sulama Kooperatifleri Birliği Başkanı Ersin Akdoğan, ilçe genelinde toplam 18 bin 500 dönüm alanda üzüm üretimi yapıldığını ve bu alandan yaklaşık 8 bin 500 ton üzüm hasadı gerçekleştirileceğini kaydetti.
Üzüm üretiminin Uzuncaburç Mahallesi ile Göksu Vadisi Mahalleleri olan Keben, Sabak, Karakaya, Kargıcak, Evkafçiftliği, Gündüzler ve Kepez mahallelerinde yoğun bir şekilde yapıldığını ifade eden Akdoğan, normal hasat sezonunun haziran ayı sonunda başlayacağını ancak örtü altında daha erken çıktığı için üreticilere de önemli bir gelir getirdiğini belirtti. Akdoğan, "Örtü altında ilçe genelinde 251 dönüm arazide üzüm üretimi yapılıyor. Açıkta yetiştirilen üzümlere oranla örtü altında erken çıkmasının yanında daha fazla da ürün alıyor. Yani açık alanda bir dönümden ortalama 400 kilo ürün hasat edilirken, örtü altında ise bu rakam 3 tona kadar çıkıyor. Son hasadını yaptığımız Yalova incisi üzüm de üreticimize iyi bir gelir getirmiştir" dedi.
Akdoğan, çiftçilerin bilinçli üretim yapmaya başladığını belirterek, "İlçemiz genelinde yaklaşık 251 dönüm arazide örtü altı üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. Turfanda meyvecilikte lider ilçe olan Silifke ve mahalleleri, ürettiği bu ürünleri İstanbul, Ankara, İzmir, Konya, Adana gibi metropol şehirlere göndermektedirler. Kilosu şuan kalitesine göre 3 ila 4 TL'yi bulan üzüm üreticisine önemli bir gelir kapısı olmuştur. Mersin genelinde özellikle Tarsus'ta açıkta yetiştirilen üzümler Ukrayna'ya da ihraç edilmektedir. Mersin'den günlük 120 bin ton civarında üzüm ihraç edilmektedir" dedi.
İHA