Sındırgı Kınık Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Kınık Köyü son dakika gelişmeleri, Kınık Köyü ne özgü yemekler, Sındırgı Kınık Köyü nün tarihi, Kınık Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Kınık Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Kınık Köyü, Balıkesir ilinin Sındırgı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kınık Köyü Resimleri ve Kınık Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sındırgı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Sındırgı Balıkesir Arası Kaç Km? Sındırgı Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Sındırgı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Sındırgı Kınık Köyü Köyünde doğan biri var mı? Sındırgı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Sındırgı ilçesine bağlı bir mahalledir.Karabacakoğulları'ndan Halil Efendi tarafından kurulmuştur. Rivayete göre Kurtuluş Savaşı sırasında Yunanlar bir tabur birliğini bu bölgeye kurmuşlar fakat köye herhangi bir zarar verememişlerdir. Köy halkı "Karakeçili" yörüklerindendir.Karakeçililer Balıkesirde çok kalabalıktır.Balıkesir il genelindeki Karakeçili köyleri şöyledir:
Balıkesir il merkezine 85 km, Sındırgı ilçesine 22 km uzaklıktadır. Kuzeyinde Sinandede Köyü, Doğusunda Yüreğil Köyü, güneyinde ve batısında ise Gördes İlçesinin Çiçekli Köyü bulunmaktadır. Mahalle ve Mezra olarak iki farklı yerleşim yerlerinde köy sakinleri yaşamaktadır. Bunlar;Aşağı Mah.,Dede Mah.,Orta Mah.,Hacı Mehmetler Mah.,Macarlar Mah.,Kovaltepe Mah. Yeni Yörük Mah., Kızılcık Mah., Sıcak Dere Mah.dir. Mahallede eğitim seviyesi iyi seviyede olup, okuma yazma oranı %98 dir. Mahallede 8 derslikli ilköğretim okulu bulunmakta olup, taşıma merkezidir. Mahallede bulunan öğrenci sayısı 101, vekil öğretmen sayısı 6'dır. Yatırım ve İhtiyaçları; Şebekeli içme suyu mevcut olup, yetersizdir.İlave içme suyu getirilerek ,köy konağı gibi tesisler ile kısmen asfalt, kısmen stabilize yolun bakım onarımının yapılması gerekmektedir.
Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Tarım ve hayvancılık en önemli geçim kaynaklarından olup,ekili arazinin 700 dekarında tütün, 500 dekar yem bitkisi, 3062 dekarında buğday ve diğer baklagiller yetiştirilmektedir. Mahallede 345 büyükbaş, 2250 küçükbaş hayvan mevcuttur. Kiraz ve ceviz de yetiştirilmektedir. Mahallede "Yağcıbedir halıları" dokunmaktadır.
Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağıvardır fakat kullanılamaz halde. Mahalleye ulaşım yolu stabilizedir. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.