TÜRSAB Adana Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Murat Şirin, kentin bereket kaynaklarından olan Seyhan Nehri'nin her iki tarafına Regülatör köprüden sonra 2 kardeş bulvar yapılarak denize bağlanmasını isteyerek, "Bu projenin gerçekleştirilmesi halinde Seyhan Nehri Adana ile barışacaktır. Proje Adana'yı turizm cenneti yapar" dedi.
Murat Şirin, yaptığı açıklamada, Seyhan Nehri'ni, kenti güzelleştiren Adana'yı "Adana" yapan en zengin doğa ve turizm harikası olarak nitelendirdi. "Seyhan Nehri Adana'nın kalbi, çiftçinin köylünün bereket kaynağıdır" diyen Şirin, şunları kaydetti:
'Bu doğa ve turizm harikası Seyhan Nehri, aynı Paris'i ikiye bölen Seine, Budapeşte'deki Tuna, Prag'daki Vltava ve Londra'daki Thames gibi. Maalesef kentimizdeki bu doğa harikasını diğer ülkelerdeki nehirler gibi değerlendiremiyoruz. Seyhan Nehri "nin Regülatör köprüden sonra denize kadar olan bölümü harabe durumda. Buralar yıllardır hizmet görmemiş. Hiçbir belediye başkanı ilgilenmemiş üvey evlat misali kaderine terk edilmiş ve unutulmuş durumda. Buraların canlandırılması ıslah edilmesi gerekmekte."
Şirin, nehrin canlandırılması için her iki yakasının birlikte bir bütün olarak ele alınması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:
"Regülatör köprüden sonra Akdeniz'e kadar nehrin her iki tarafından 30-40 metre genişliğinde 3 gidiş 3 geliş olacak şekilde 45'er kilometrelik birer kardeş bulvarlar yapılmalı. Bu sayede hem Seyhan nehri kurtarılmış olur, hem kentsel dönüşüm planlanır hem de uzun yıllardan beri hizmete susamış güney mahalleleri rahat nefes alır. Bu işin maliyeti İstanbul için ortaya atılan çılgın projenin yüzde 1'i bile değil.
Projenin hayata geçirilmesiyle denize nehrin her iki tarafından kolaylıkla ulaşım sağlanır. Ayrıca, çiftçilerin yanı sıra Adana'lının büyük sıkıntısı olan yol sorunu da çözüme kavuşur. Adana ekonomisi daha da güçleneceği gibi kent turizm cenneti olur. Bu proje ile Seyhan Nehri ile Adana barışır, nehir Adana'yı turizm cenneti yapar.
Şirin, yıllardır gündemde olmasına karşın bir türlü yapımı gerçekleşmeyen Tarsus-Karataş-Ceyhan-Yumurtalık-İskenderun Turizm Çevre Yolu Projesi'nin de hayata geçirilmesini gerektiğini bildirdi. Çevre Yolu'nun geçtiği yerleşim birimlerindeki hazineye ait arazilerde imar düzenlemesi yapılarak yeni yatırımlar için turizmcilere tahsis edilmesini isteyen Şirin, bu projelerin hayata geçirilmesiyle Adana'da turizmin başlayacağını ve kentin köy durumundan kurtulup büyükşehir olmaya layık bir kent olacağını sözlerine ekledi.
İHA