Şırnak’ta öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve öğretmenlere yeni müfredat anlatıldı.

Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ve öğretmenlere yönelik 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Milli Eğitim Bakanlığının düzenlemiş olduğu yeni müfredat hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Fatih Sosyal Bilimler Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Nas, İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, "Bakanlığımız tarafından müfredat değişikliği ile sessiz bir devrim gerçekleştirildi. Ülke içinde ve ülke dışında yaşanan gelişmelerden dolayı belki kamuoyunda fazla ses getirmedi bu müfredat değişikliği. Ama şu camianın bir mensubu olarak çok iyi biliyoruz ki ilk defa bu kadar geniş kapsamlı, modern, çağımıza uygun bir değişikliğe gidildi. Eğitimdeki ve öğretimdeki programların büyük bir kısmı tabiri caizse program çöplüğüne dönüşmüştü. Ve günü kurtarma mahiyetinde bazı değişiklikler yapılıyordu. Ama bakanlığımızın yapmış olduğu çok ciddi bir çalışma ve emek sonucunda bugün Türk eğitim sisteminde devrim niteliğinde bir müfredat değişikliğine gidildi" dedi.

"51 dersin müfredatı değişti"

Milli Eğitim Bakanlığı Yüksek Öğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı İdris Nas ise, "Öncelikle 2017-2018 eğitim ve öğretim yılının Şırnak için hayırlı olmasını diliyorum. Bakanlığımız tarafından son 15 yıl içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde bu son 2 yıl içerisinde yeni müfredatla ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldı. Önceki yıllarda ancak 5-6 değişiklik yapıla bilmişken şuanda 51 dersin bütün müfredatı değiştirildi. Ve daha da değişiklikler yapılıyor. Bunun temeli şu, milli eğitim bakanlığının diğer değişiklikleri gibi değil, sınav sisteminin değişmesi veya herhangi bir mevzuatın değişmesi şeklinde değil de günün şartlarına göre hazırlanmış olmasıdır. Bütün gelişmiş ülkelerde sistem bu şekilde. Birkaç yılda bir müfredatın gözden geçirilmesi, yeni gelişen şartlar göre değerlendirilmesi gerekiyor. Bu gelişmişliğin bir göstergesi aslında. Bakanlığımızda burada 100 binlerin görüşünü alarak, bütün sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, eğitim ile ilgili çalışma yapan bütün görüşlerini alarak günümüze uygun bir müfredat çalışması yaptı" dedi.

Bunun ana ekseninde değerler eğitiminin olduğunu anlatan Nas, şunları kaydetti:

"Bizim temelde bir insan problemimiz var. Müfredatın şu şekilde veya bu şekilde değişmesi çok önemli değil. Bizim gerçekten birbirine saygılı, adaleti gözeten, hoşgörülü, bütün insanlara saygılı, adaletli bireyler yetiştirdiğimizde bütün problemleri çözmüş olacağız. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı çok büyük bir çalışma yaptı. Bizde şimdi sahada il, ilçe yetkililerimiz öğretmenlere aktararak, öğrencilere ve velilere aktaracağız. Veliler bu işin bir parçası. Sonraki safhada velilere anlatacağız. Çünkü 18 milyon öğrencimiz var. 1 milyon personelimiz var. Aynı zamanda 81 milyonun hepsini kapsayan bir olgudur eğitim."

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Türkiye’de 20 Milyon Öğrenci İçin Yaz Tatili Başlıyor
KPSS Ön Lisans Başvuruları Başladı
Yüz Yüze Eğitim Ertelendi !
Eskişehir Şehit Mehmet Şengül Fen Lisesi’nden Türkiye Birinciliği
Öğrenciye Özel Online Eğitim