Sivaslı Ağaçbeyli Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Ağaçbeyli Köyü son dakika gelişmeleri, Ağaçbeyli Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Ağaçbeyli Köyü nün tarihi, Ağaçbeyli Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Ağaçbeyli Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Ağaçbeyli Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Ağaçbeyli Köyü Resimleri ve Ağaçbeyli Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı Ağaçbeyli Köyü Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Ağaçbeyli, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.
Köydeki yerleşim tarihi milattan önceki dönemlere kadar uzanmaktadır. Akarca Köyü’nün 500 m kuzeybatısında yer alan Belce Höyük' te yapılan araştırmalarda Neolitik Çağ,Kalkolitik Çağ, Tunç Çağı ve Roma dönemine ait parçalar bulunmuştur. Köyün 2 km kuzeybatısında yer alan Aşılık Mevkisinde yapılan incelemelerde Geç Roma ve Erken Ortaçağ' a ait olabilecek bulgular bulunmuştur. Köyün 2 km güneybatısında bulunan Arap Mezarı Mevkisinde Geç Roma dönemine ait kalıntılar bulunmuştur. Köyün 3 km kuzeydoğusunda, Durmuş Çeşmesi’nin 500 m güneybatısındaki Karacaören Mevkisinde Roma dönemine ait yapı malzemeleri bulunmuştur. Belce Höyüğün 200 m kuzeyinde, Akarca Köyü’nün 500 m kuzeybatısında ve Uşak-Sivaslı yolunun batısında bulunan Aşılık Mevkisinde yapılan araştırmalarda geniş bir Roma yerleşmesinin kalıntıları bulunmuştur.
Uşak iline 18 km, Sivaslı ilçesine 17 km uzaklıktadır.
Köyde Akdeniz ile Karasal iklimin özelliklerinin görüldüğü geçiş iklimi hüküm sürmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Tarımsal faaliyet tahıl, haşhaş, nohut ve meyveler yetiştirilir. Meyvecilik olarak badem yetiştiriciliği ön plandadır. Hayvancılık olarak koyun ve sığır besiciliği ile arıcılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. Köyde; içme suyu şebekesi, kanalizasyon şebekesi ve PTT acentesi vardır. Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır.