Sivaslı Hacım Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Hacım Köyü son dakika gelişmeleri, Hacım Köyü ne özgü yemekler, Sivaslı Hacım Köyü nün tarihi, Hacım Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Hacım Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Hacım Köyü, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Hacım Köyü Resimleri ve Hacım Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Sivaslı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Sivaslı Uşak Arası Kaç Km? Sivaslı Hava Durumu? Uşak Köyleri ve Sivaslı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Uşaklı iseniz Uşak Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Uşaklı Ünlüler arasında Sivaslı Hacım Köyü Köyünde doğan biri var mı? Sivaslı Doğumlu Ünlüler Kimler?
Hacım, Uşak ilinin Sivaslı ilçesine bağlı bir köydür.
Köyün 4 km kuzeydoğusunda bulunan Turgutlar mevkisinde Frigler döneminde kurulan "Alaudda" antik kentine ait şehir kalıntıları ve mezarlık bulunmuştur.
Hacım Sultan tarafından Germiyanoğulları döneminde Yakup Bey tarafından kendisi adına yaptırılan Hazım Sultan Zaviyesi' nin vakfı 1321 yılında kurulmuştur. Köyün camisi, Selçuklu eseri olup yapılış tarihi bilinmemektedir. Yine cami yanındaki Arslanlı Çeşme'nin Selçuklu eseri olduğu ve camiden daha eski olduğu halk arasında söylenmektedir.
Hacım Köyü, Sivaslı'nın batısındadır. Hem Sivaslı'ya hem de Uşak'a 18 kilometre uzaklıktadır. Doğusunda Samatlar ve Salmanlar köyleri, batısında Uşak merkez Susuzören ve Yoncalı köyleri, kuzeyinde Uşak merkez Koyunbeyli Köyü ve güneyinde Kökez Köyü yer almaktadır.
Yazların kurak kışların soğuk olduğu karasal iklim yaşanır. Kışları sık sık don olayları görülür.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Tarımsal üretim olarak; arpa, badem, buğday, ceviz, ayçiçeği, haşhaş, korunga, nohut, üzüm, yulaf, fiğ yetiştirilmektedir. Hayvancılık olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık ile arıcılık yapılmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu vardır ancak faal olmadığından eğitim taşımalı olarak yapılmaktadır. İçme suyu ve kanalizasyon şebekesi vardır. Köyde sağlık kurumu bulunmamaktadır.