Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren 17 sivil toplum örgütünün temsilcileri, yaptıkları ortak basın açıklamasında, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliği referandumunda "evet" yönünde oy kullanacaklarını bildirdi.
İnegöl'de faaliyet gösteren Abdülkadir Geylani Derneği, Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD), Bem Bir-Sen, Buhara Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, İnegöl İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), İshakpaşa Derneği, İnegöl İHH, Rehber-Der, Yıldız Gençlik, Yedi Hilal Derneği İnegöl Şubesi, Memur-Sen İnegöl Temsilciliği, Sağlık-Sen İnegöl Şubesi, Büro Memur-Sen, Eğitim Bir-Sen, Diyanet-Sen ve Toç Bir-Sen olmak üzere 17 dernekten oluşan STK, referandumda evet oyu vereceklerini açıkladı. İshakpaşa Camii önündeki basın açıklamasında konuşan Rehber-Der İnegöl Temsilciliği Başkanı Hayrettin Doğan, "Ülkemizi ve ümmeti yakinen ilgilendiren hassas, mühim ve de tarihi bir süreç yaşanıyor. Bölgemizde sınırların yeniden masaya koyulduğu bir dönemden geçiyoruz. Bu fırtınalı dönemden en az hasarla çıkmamız için güçlü bir devlete sahip olmamız gerekiyor. Ümmetin son kalesi Türkiye küresel saldırılarla karşı karşıyadır. Ama bu saldırılar ve kuşatmalar sadece tanklarla, silahlarla, kurşunla yapılmıyor. Yıllarca Türkiye'yi istikrarsızlaştırmak, ekonomisini çökertmek ve yargıyı, eğitimi, sosyal hayatı dizayn etmek isteyen küresel güçler ve yerli işbirlikçileri millet iradesine ipotek koyarak, parlamentoyu kilitleyerek Türkiye'yi sürekli durdurdular. Halkın değerlerine savaş açtılar. Büyük İskender ile başlayan, Sezar ile devam eden batının doğu yürüyüşü, Fatih'in İstanbul'u fethiyle doğunun batıya yürüyüşüne çevrildi. Şimdi son 200 yıldır durdurulan ve geri çevrilen bizim bu fetih yürüyüşümüzü cumhurbaşkanımızın önderliğinde tekrar başlatmak için fırsatlar ve şartlar oluşuyor. Bütün şer odaklarının birlikte hareket ettiği bir dönemdeyiz. İhmale, tesadüfe, rehavete asla izin verilemez. Bu süreçte hiçbir mazeret ve hiçbir gerekçe bizim tuttuğumuz veya tutacağımız tepeleri terk etmeyi meşru kılmaz. Tarih, Endülüs'te zamanında gereğini yapmayanların, ana kucağında ağlama hıçkırıklarını hikaye olarak bize anlatır. Bütün bu saldırılar ve kuşatmalara karşı, azametli ve birleştirici bir medeniyetin, şanlı ve parlak bir tarihin varisi olan aziz milletimizin tüm dünyada adaletin, hak ve hürriyetin hâkim kılınmasını sağlayacak, beşeriyetin huzur ve refahını temin edecek büyük bir potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. Allah bu ümmeti dalalette birleştirmez" dedi.
"Bu referandum bir ülke meselesidir"
Toplumda birlik ve beraberliğe, hürriyet ve adalete ulaşabilmek adına "evet" diyeceklerini anlatan Doğan, "Güçlü, istikrarlı, her türlü vesayetten kurtulmuş bir Türkiye'ye ABD, AB ve İsrail, PKK, PYD, DHKP/C, FETÖ gibi örgütler de karşıdır ve işbirliği içinde yeni anayasaya hayır diyorlar. Onlar hayır dediği için biz evet diyoruz. Bu referandum bir ülke meselesidir. Siyasi düşüncelerle değerlendirilmemelidir. Herhangi bir siyasi gaye olmadan bir araya gelen sivil toplum örgütleri olarak anayasa değişikliğine evet diyoruz. Referandum karmaşık ve tıkanmış sistemin önünü açacak en önemli bir adımdır. Vereceğimiz evet ile yeniden büyük Türkiye'nin ve yeni bir fitilini ateşleyebiliriz. Vesayet odaklarını vereceğimiz evet ile etkisiz hale getirebiliriz. Vereceğimiz evet ile insan kaynaklarımızı ve maddi varlığımızı daha rasyonel bir şekilde kullanarak dünya milletleri arasındaki hak ettiğimiz konumu alabiliriz. Vereceğimiz evet ile dünyadaki bütün mazlum ve mağdur milletlerin umudu haline gelebiliriz" diye konuştu.
İHA