’Stoople’ Doğalgaz Hat Güvenliğini Arttırıyor

Doğalgaz hat güvenliğini arttırmak amacıyla geliştirilen "Stoople'ın tanıtımı yapıldı.

Doğalgaz hat güvenliğini arttırmak amacıyla geliştirilen "Stoople'ın tanıtımı yapıldı.

Tanıtım programına ENGIE Türkiye CEO'su Denis Lohest, İZGAZ Genel Müdürü ve ENGIE Türkiye Dağıtım Grubu Başkanı Mehmet Gökalp Özkök, İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzin ve çok sayıda davetli katıldı. ENGIE, kendi patenti altındaki ürünü Stopple ile doğalgaz servis hatlarının güvenliğini Türkiye'de ilk defa kazı yapılmadan güçlendirebiliyor. Stoople servis hatlarında oluşabilecek muhtemel hasarlarda kontrolsüz gaz çıkışını engelleyerek, imalatı gaz kesim vanasız yapılmış servis hatlarının çevre ve güvenlik koşullarının iyileştirilmesini sağlıyor.

Tanıtım programının açılış konuşmasını yapan ENGIE Türkiye CEO'su Denis Lohest, "Türkiyede'ki aktivitelerimiz devam ederken, en önemlisi de geçtiğimiz zamanlarda yaptığımız Efeser you ferminali. Yapılan terminalle birlikte Türkiye'nin gaz arzına olan desteği arttırmak istedik. Yapmış olduğumuz projelerde en çok dikkat ettiğimiz olan güvenlik. Türkiyede'ki bütün alanlarda güvenliği ön planda tutuyoruz. Bazı sonuçları sizlerle paylaşmak istiyorum. Geçen sene bin 600 kayıplı kazasız gün sayısına İZGAZ'la ulaştık. Bu çok önemli bir rakam. Çünkü hem İZGAZ hem de alt yüklenicileri bu sonuca destek verdiler. Türkiyede'ki projelerimizle yenilenebilir enerji alanında gelişme göstermek istiyoruz. Türkiye'de çok önemli güneş ve rüzgar gücü var. Bunu kullanarak enerji alanları oluşturmak istiyoruz" dedi.

"Bugüne kadar 600'den daha fazla STOPPLE uygulaması yaptık"

Stopple üretimi öncesinde yapılan teknik ve alt yapı hizmetleri hakkında bilgiler veren İZGAZ Genel Müdür Yardımcısı Pierre Marzin, "Bugün ki ana konumuz STOPPLE. Yayıncı patentli ve 7 ayrı patantle korunan bir ürün. Bunun üretimi için 4 sene AR-GE çalışmaları yapıldı. İZGAZ kısmındaki faaliyetlerimize bakacak olursak ise bu iş için sadece 4 kişi aldık. Bu kişilerin Fransa'da eğitimlerini almalarını sağladık, ve bugüne kadar 600'den daha fazla STOPPLE uygulaması yaptık. Hedefimizde bütün müşterilerimize aynı düzeyde güvenlik sağlamak" diye konuştu.

"STOPPLE ürünün çalışma aşamalalarını anlatan İZGAZ İşletme ve İç Tesisat Müdürü Erdal Kösemen, "Birinci aşamada aşırı akış sağlayan vana kolu açılarak, gaz STOPPLE ekipmanının devreye girmesi sağlanıyor ve STOPPLE atması bekleniyor. İkinci aşamada servis hattı basınçlandırılarak tekrardan gaz STOPPLE kuruluyor. Üçüncü aşamada ise normal akış vanası açılarak gaz geçişinin devamlılığı gözlemleniyor. Bu işlemler tamamlandıktan sonra gaz STOPPLE montajı tamamlanmış oluyor" şeklinde konuştu.

İHA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp’a Yapay Zekâlı Sohbet Özelliği Geliyor
Autify, Zenes Adlı Yapay Zeka Ajanını Yazılım Kalite Güvencesi İçin Tanıttı
Arc Browser Yeni Canlı Takvim Düğmesi Özelliğini Tanıttı
Meta Avrupa'da Veri Kullanımını Durduruyor: Düzenleyici Baskılarla Karşı Karşıya
Brave Tarayıcı, Leo AI Asistanını Kendi Arama Sonuçlarıyla Entegre