Sürmene Kahraman Köyü Video

Kahraman, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski ismi Gilima ya da Kilima'dır. Kelime anlamı itibarıyla "Kara Üzüm" anlamına gelir. Eskiden Rumlar zamanında en kaliteli kara üzüm bu mahallede yetişirmiş ve de en kaliteli şar

Kahraman, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Kahraman Köyü Resimleri ve kahraman köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Kahraman Köyünde doğan biri var mı? Sürmene Doğumlu Ünlüler Kimler?

Sürmene Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Sürmene Trabzon Arası Kaç Km? Sürmene Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Sürmene Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Kahraman, Trabzon ilinin Sürmene ilçesine bağlı bir mahalledir. Mahallenin eski ismi Gilima ya da Kilima'dır. Kelime anlamı itibarıyla "Kara Üzüm" anlamına gelir. Eskiden Rumlar zamanında en kaliteli kara üzüm bu mahallede yetişirmiş ve de en kaliteli şarap bu üzümlerden yapılırmış. Daha sonraki yıllarda savaş çıkınca yiğitlik gösteren bu mahallenin ismi "Kahraman Köyü"olarak değiştirilmiştir.

Kahraman Köyü Soyadları : Durmuş- Aydın- Başar- Şahin - Kuru - Peker - Emuce - Beykoz - Çalık - Çoban - Eski - Seymen (Molla Seymen)- Dursun- Çal- Sümer- Bahar- Behar- Usta- Ustaoğlu- Tatar- Erdöl' dür. 

Mahallenin gelenek, görenekleri köklü olup çağın gerektirdiği şekilde değişebilmektedir ve yemekleri; lahanadan yapılan ğoliya, mısırın suda pişirilmesiyle yapılan goliva ve birçok çeşit yerel yemek türüyle zengin bir mutfağa sahiptir. 

Trabzon iline 50 km, Sürmene ilçesine 12 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bir günde dört ayrı iklim görülebilir. 

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köy genelde çay ve fındık tarımıyla uğraşır. Bunun dışında mısır, fasulye, kara lahana gibi tarım ürünleri de yetiştirilir. Halkın çoğunluğu büyük kentlerde çalışarak geçimini sağlamaktadır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur ancak PTT acentesi vardır.

Sağlık ocağı ve sağlık evi eskiden vardı ancak doktor ataması olmadığı için kapandı. Mahalleye ulaşımı sağlayan yolun tamamı beton ve asfalttır ayrıca mahallelere giden kol yollarda mevcuttur mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.