Susurluk Sultançayır Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Sultançayır Köyü son dakika gelişmeleri, Sultançayır Köyü ne özgü yemekler, Susurluk Sultançayır Köyü nün tarihi, Sultançayır Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Sultançayır Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Sultançayır Köyü, Balıkesir ilinin Susurluk ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Sultançayır Köyü Resimleri ve Sultançayır Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Susurluk Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Susurluk Balıkesir Arası Kaç Km? Susurluk Hava Durumu? Balıkesir Köyleri ve Susurluk Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Balıkesirlı iseniz Balıkesir Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Balıkesirlı Ünlüler arasında Susurluk Sultançayır Köyü Köyünde doğan biri var mı? Susurluk Doğumlu Ünlüler Kimler?
Susurluk ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin adının Osmanlı döneminde kullanılan ve günümüzde yok olmuş bir han ve onun çayırından geldiği rivayet edilmektedir. Osmanlı başkenti olan İstanbul ile şehzadeler şehri olarak bilinen Manisanın yolu üzerinde olan köy, bu yolda seyahat eden sultanların dinlenme noktası olarak kabul edilmiş ve mahallenin hemen yanındaki büyük çayırda da sultanlara ait atların dinlendirildiği anlatılmıştır. Bu çayıra Sultançayırı denilmiş ve mahallede ismini buradan almıştır. Mahallenin ilk kurucuları Osmanlı-Rus harbi sırasında kafkaslardan göç eden nogaylardır. Zaman içinde çerkes ve diğer etnik gruplarında yerleşmesi ile köy yüksek nüfuslara ulaşmış ayrıca köye 3 km uzaklıkta bulunan bor madenlerinde çalışanlarında köye yerleşmesi ile nüfus, ilçe olması düşünülecek kadar artmıştır. Bu dönemde diğer ilçe adayı olan Susurluk'dan (o dönemki adı 'Fırt') daha fazla nüfusa sahip olmasına rağmen, mahallenin hemen yanındaki Susurluk Çayı'nın (Simav çayı) kış mevsimlerinde taşkınlara neden olarak köye zarar vermesi nedeni ile bu bölgede uzun vadeli yerleşimin tehlikeli olacağı düşünülmüş ve köy olarak kalması kararlaştırılmıştır. Zaman içinde mahallenin nüfusu dışa göç nedeni ile azalmıştır. 1 km yakınındaki tamamı çerkez olan KADIKIRI mahallesinin göç vermesi sebebi ile köy mahalle olarak Sultançayıra bağlanmıştır. Mahallede yaşayan insanların yetersiz gelir kaynakları nedeni ile dışa göçü sonrası eski kimliğini barındıramamaktadır. Mahallenin kurucu olan nogaylar dışında, çerkes(abzek-şapsığh),muhacir,manav ve yörük kavimleri bu mahallede yaşamı sürdürmektedir. Mahallede her ırk tek bir millet halindedir.
Eski kültürler tabii ki yaşatılamamaktadır, fakat günümüzde bir kültür mozaiği oluşmuştur. Her ırk birbirlerinin kültürünü benimsemiştir. Örneğin; şıpse, haluj, şelam, shatakoay, açma gibi yemek isimleri günümüzde yer edinen yemek adlarıdır.
Balıkesir il merkezine 38 km, Susurluk ilçesine 8 km uzaklıktadır. Köy, Bursa-İzmir karayolu üzerindedir.Mahallenin iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir.
Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Sağlık ocağı veya sağlık evi bulunmamaktadır. PTT acentesi bulunmaktadır. Mahallede sabit telefon ve ADSL hattı bulunmaktadır, GSM ise mahallesimüzde her noktada rahatlıkla çekmektedir.