Susuz Keçili köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Keçili köyü son dakika gelişmeleri, Keçili köyüne özgü yemekler, Susuz Keçili köyünün tarihi, Keçili köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı,Keçili köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.
Keçili, Kars ilinin Susuz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Keçili Köyü Resimleri ve Keçili köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.
Susuz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. doğu anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Susuz Kars Arası Kaç Km? Susuz Hava Durumu? Kars Köyleri ve Susuz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.
İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karslı iseniz Kars Doğumlu Ünlüler e göz atmak yararınıza olacaktır. Karslı Ünlüler arasında Susuz Keçili Köyünde doğan biri var mı? Susuz Doğumlu Ünlüler Kimler?
Keçili, Kars ilinin Susuz ilçesine bağlı bir köydür.
köy tarihi pek bilinmemekle beraber, köy halkının 93 harbi sıralarında Erivan'dan geldikleri tahmin edilse de, köylülerin Van'dan gelen ahali oldukları köy büyükleri tarafından söylenmektedir.köy halkı aslen Delikan aşiretindendir. Fakat bu aşiretin herhangi bir ağası veya lideri bulunmaz.Koyu kuran aile olarak Ewdilera ailesi bilinir,asil koyu ilk yerleseni Ewdi'dir koyde Nevala Ewdi,Kaniya Ewdi,Gola Ewdi, diye yer isimleri halen ismi var olan yerlerdir.Koyun ilk mutarida ayni zamanda Ewdi olarak soylenir.
Tipik Doğu Anadolu Bölgesi kültürü görülür.Kürt kültürü egemendir.
Kars iline yaklaşık 45 km, Susuz ilçesine 20 km uzaklıktadır.Ayrıca köye çok yakın konumda bulunan doğa harikası Aygır Göl'ü bulunur. Köyün balık ihtiyacı bu gölden karşılanır.
Köy, Doğu Anadolu Bölgesi'nde yer aldığı için, Kars-Ardahan yöresinin tipik özelliği olan karasal iklim görülür. Yazları yağışlı ve sıcak, kışları kar yağışlı ve soğuk geçer.
Köy nüfus açısından küçük, fakat yerleşim bakımından büyük bir köydür.TÜİK nüfus verilerine göre Keçili köyünün nüfus hareketi şöyledir:
Yıllara göre köy nüfus verileri
2009 95
2008 109
2007 82
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Özellikle buğday, arpa yetiştirilir. Özellikle büyükbaş olmak üzere hayvancılık yapılır.
Köyün tarım arazisi ve geçimi kısıtlı olduğu için, halkı özellikle şehir dışına çok fazla göç etmiştir. Koy ahalisi en cok turgutlu /izmir ve kars merkeze goc etmislerdir.
Köyde ilköğretim okulu vardır. Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyde Ana Sağlık Ocağı yoktur.